ÚLTIMA HORA

🔴 El TSJC suspèn el judici a la Mesa del Parlament

URGENT

❗ Detenen 'El pequeño Nicolás' per intentar apunyalar un cambrer a Madrid

Denuncien el mal estat de l'hospital Sant Jaume de Calella, al Maresme

Parets amb la pintura caiguda, falta de materials o molta brutícia són algunes de les coses de les quals es parla
Imatge d'una de les habitacions en mal estat de l'hospital | Twitter (@conchimartin11)

 

Alguns usuaris de l'hospital sociosanitari Sant Jaume de Calella, al Maresme, han denunciat les males condicions en les quals es troben les instal·lacions del centre. Parets amb la pintura caiguda, materials en mal estat o molta brutícia són algunes de les coses que han mencionat alguns pacients o acompanyants.

 

Aquest es tracta d'un centre que depèn del Servei Català de la Salut de la Generalitat, però sembla que des de fa anys hi ha un dèficit molt gran en les inversions per a la seva millora. Segons 'Crónica Global', qui ha pogut parlar amb la filla d'una pacient de l'hospital, algunes de les zones en pitjors condicions són les habitacions de llarga estança o de problemes per traumatologia i mobilitat.

 

Mal estat de les instal·lacions i falta de materials

Conchi Martín és una de les afectades amb qui ha parlat el mencionat mitjà. La seva mare va ingressar al centre el passat mes de maig després d'haver estat operada d'una fractura de fèmur a l'hospital de Blanes. Una de les coses que més sorprenen és que ha afirmat que han arribat a veure formigues o fins i tot cucs a les instal·lacions.

 

Però no és aquest l'únic problema. Segons Conchi un dels principals inconvenients és la falta de material, destaca, per exemple, que no hi ha suficients cinturons de subjecció per quan els pacients han de ser immobilitzats als llits: «Quan no hi ha, s'utilitzen llençols per lligar-los. Nosaltres, per exemple, ens els portem de casa».

 

Es queixa també que moltes vegades les urgències del centre queden col·lapsades i que alguna vegada ha vist «tres o quatre persones en un box esperant assegudes en cadires». Tot i això, assegura que res és culpa del personal sanitari del centre: «Estan donant el 200%. Contra ells no tenim res, al contrari».

 

Imatge d'una de les zones deteriorades del centre hospitalari | Twitter (@conchimartin11)

 

Aquesta usuària ha denunciat les condicions, per escrit, a la Corporació de Salut del Maresme i La Selva del Catsalut però no ha rebut resposta, tot i que afirmen des de la corporació que li ha d'arribar en els pròxims dies.

 

L'hospital reconeix els problemes

D'altra banda, cal mencionar que l'hospital és conscient dels problemes que té. La presidenta del comitè d'empresa del centre, Maria Jové, ha reconegut que l'hospital està «vell», de fet, ha assegurat que necessita «una reforma integral, o construir un de nou».

 

«Hi ha instal·lacions obsoletes. La zona sociosanitària té moltes mancances. I a més, hi ha dificultats d'accessibilitat», afirma. Tot i això assegura: «A nosaltres ens consten les queixes dels treballadors, preocupats per la falta de mitjans i perquè no poden fer el seu treball com els agradaria. Però no les dels usuaris».

 

Cal mencionar que l'hospital està esperant unes inversions que el conseller de Salut de l'any passat, Antoni Comín, va considerar prioritàries. «És un dels quatre hospitals de Catalunya que necessita inversió amb més urgència, i no pot esperar», va dir. Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva asseguren que «pròximament es presentarà una proposta de les actuacions a fer» en aquest sentit.