tgn

Denuncien una «greu manca de personal sanitari» als CAP de la Canonja i Cornudella

En el cas de la Canonja, inaugurat al març, el centre ha de tancar a les tardes fins al 20 de setembre

El sindicat sanitari USITAC torna a alçar la veu contra la situació actual d'alguns centres d'atenció primària (CAP) de la demarcació de Tarragona, on  detecten i denuncien «una greu manca de personal sanitari» en detriment de la qualitat del servei públic que presten a la ciutadania. En concret, les queixes fan referència al nou CAP de la Canonja, que va inaugurar-se a finals del passat mes de març després d'una llarga demora, i al CAP de Cornudella de Montsant, a la comarca del Priorat.

En el cas de la Canonja, la reivindicació és clara: «la manca de personal força a tancar el CAP a les tardes fins a finals de setembre»,  critiquen. Un cartell a la porta del centre mèdic ho confirma: tancat a les tardes fins al pròxim 20 de setembre. En cas de visites urgents, avisa, «adreceu-vos al CAP Bonavista». Les fonts sindicals consultades per aquest mitjà valoren la situació com «un menyspreu insostenible» per part de l'Institut Català de la Salut (ICS),  responsable de la gestió del servei.

La manca de personal al nou CAP de la Canonja obliga a tancar el servei a les tardes fins al pròxim 20 de setembre

Segons el sindicat, «aquesta situació havia de revertir-se quan s'inaugurés el nou CAP, quan es contractaria nou personal per cobrir les tardes, però en cap cas ha estat així». En el cas de Cornudella de Montsant, la queixa també és clara: s'incrementa la població però no es reforçarà el servei  a l'hora de cobrir les vacances del personal sanitari del CAP —tal com va alertar TarragonaDigital.com en aquest reportatge recent—. «Els responsables de la sanitat pública de Catalunya menyspreen la sanitat rural», critiquen des d'USITAC.

De fet, el sindicat denunciant ja ha anunciat una acció de protesta el pròxim dilluns, 15 de juliol, davant el CAP prioratí  on tenen previst iniciar una recollida de signatures per elevar la denúncia social a les altes instàncies de la Conselleria de Salut.

També et pot interessar