Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge dels dàtils de mar i les caixetes interceptades pels Agents Rurals a la zona de l'Illot, a l'Ametlla

Denuncien un mariscador furtiu per extreure dàtils de mar i caixetes a l'Ametlla

Agents Rurals i un agent de la policia local d'Amposta fora de servei van interceptar l'home, que utilitzava un equip de respiració autònom

Imatge dels dàtils de mar i les caixetes interceptades pels Agents Rurals a la zona de l'Illot, a l'Ametlla
Imatge dels dàtils de mar i les caixetes interceptades pels Agents Rurals a la zona de l'Illot, a l'Ametlla | Agents Rurals

 

Agents Rurals han denunciat un home per extreure dàtils de mar i caixetes de la zona de l'Illot, a l'Ametlla de Mar, a la comarca del Baix Ebre. El mariscador furtiu va ser interceptat gràcies a la intervenció d'un policia local d'Amposta fora de servei.

L'home feia servir un equip de respiració autònom i una maça amb la qual trencava les roques per extreure els dàtils del seu interior. Havia aconseguit 7,4 quilos d'aquest marisc així com 2 quilos de caixetes.

[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]

Els dàtils de mar, una espècie protegida

Segons recorden els Agents Rurals, els dàtils de mar són una espècie protegida i la seva captura i comercialització estan prohibides, poden arribar a constituir una infracció administrativa i, fins i tot, penal. D'acord amb els càlculs fets pel cos, el valor que el mariscador hauria pogut obtenir amb la venda de les captures superaria els 400 euros.

Un membre del GEPIF cala foc a un senillar a la zona de la bassa de les Olles, al parc natural del Delta de l'Ebre.
Un membre del GEPIF cala foc a un senillar a la zona de la bassa de les Olles, al parc natural del Delta de l'Ebre | TarragonaDigital

 

Crema controlada al Delta de l'Ebre

Personal de Forestal Catalana del Grup Especial de Prevenció d'Incendis Forestals (GEPIF), i del cos d'Agents Rurals van participar, el 27 de febrer, en un operatiu de cremes controlades a tocar de tres hectàrees de senillar a la zona de la llacuna de l'Encanyissada, al Delta de l'Ebre.

Concretament, es van cremar zones ocupades pel senill, una planta que, en condicions adequades, ocupa grans extensions i desplaça d'altres espècies. L'objectiu d'aquests incendis és reduir la biomassa i matèria orgànica en ambients humits, i facilitar el moviment de la fauna que hi habita.

Més informació: