Un cúmul de negligències mèdiques ha provocat la mort d’una dona a Màlaga per coronavirus, tal com ha denunciat la seva família a través de l’advocat del Defensor del Pacient Damián Vázquez, que ha portat el cas als tribunals denunciant l’hospital Carlos Haya per greus negligències mèdiques.
[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]
Tot començava el 4 de març quan la dona es va desmaiar en el seu domicili experimentant febres altes, amb la qual cosa els seus fills van administrar-li paracetamol i van trucar a 'Salut Reponde', on els van indicar que li seguissin administrant Paracetamol i a més, Cefixima.
En veure que la dona no millorava, el 8 de març la pacient va ser ingressada a l’hospital Carlos Haya, a on poc després li van donar l’alta, fet que el Defensor del Pacient ha considerat del tot improcedent, ja que la pacient no mostrava signes de millora.
La dona no va millorar, sinó que poc després de l'alta va començar a patir fortes diarrees, amb la qual cosa els seus familiars van trucar a l’ambulància, i segons publica el mitjà ‘Diario Sur’, van recomanar-li altra vegada seguir-li administrant la medicació que els havien indicat, Paracetamol i Cefixima.
Es neguen a traslladar la dona a un hospital
En aquest punt, en veure que els dies passaven i la seva mare empitjorava més, un dels seus fills va trucar l’11 de març al 112, amb sospites que la seva mare podia tenir el coronavirus. La resposta dels professionals sanitaris va ser que enviarien un epidemiòleg a casa seva per a realitzar-li la prova, però aquest mai va arribar.
Així doncs, l'endemà van trucar una ambulància perquè traslladessin la seva mare a un hospital, però quan van arribar els tres sanitaris, va produir-se la següent conversació: «Ens tocarà a nosaltres emportar-nos-la a l'hospital», a la qual cosa contestava l'altre, «espera, que faré una trucada». Finalment, van decidir no traslladar-la a l'hospital, incorrent en una greu mala praxi mèdica.
Envien la dona a una planta d’infectats de coronavirus
Finalment, el dia 13 de març va ser ingressada al citat hospital amb un quadre d’altíssima febre, i va ser traslladada a una planta d’infectats per coronavirus, on només li van administrar oxigen, però no paracetamol, tal com van requerir repetidament els seus familiars. Aquella mateixa tarda, van comunicar a la família que la pacient estava infectada per coronavirus, cosa que va ser un error, ja que l'endemà els metges els van comunicar el contrari, que hi havia hagut una barreja entre les mostres de diferents pacients i que la seva mare no estava infectada.
Així doncs, van traslladar la seva mare a planta, però dos dies després la van tornar a portar a la planta d'infectats per coronavirus amb símptomes greus de pneumònia, on finalment se li va realitzar una altra prova que aquest cop va donar positiva per coronavirus. El dia 18 de març, la dona moria a l’hospital a causa del coronavirus, tal com el centre mèdic va informar els seus familiars.
Davant aquesta concatenació d’errors mèdics i passivitat per part del centre mèdic, la família ha decidit emprendre accions legals contra l’hospital, ja que segons l’advocat, existeix una evident relació entre l’omissió de mitjans i la mort de la pacient.