Denuncien un prostíbul de Lleida per «incitar la prostitució infantil»

El Club Eva hauria promocionat una festa amb una noia vestida de col·legiala aprofitant la tornada a l’escola

Imatge del cartell a la web del prostíbul i als carrers de Lleida
Imatge del cartell a la web del prostíbul i als carrers de Lleida | Dones de Lleida

El col·lectiu Dones de Lleida ha denunciat a la Fiscalia un prostíbul dels Alamús, al Segrià, que va fer una campanya publicitària aprofitant la tornada dels nens a l'escola. En el cartell, que el prostíbul va penjar a la seva web i a la via pública de Lleida, hi apareix el títol «tornada a l'escola» amb una noia vestida de col·legiala i en actitud sensual. «Vine i gaudeix», resa el lema publicitari.

Des del grup feminista consideren que aquesta campanya és «provocació i apologia de la pederàstia i incitació a la prostitució infantil». Es queixen que s'hagin penjat cartells a la via pública en parets i pivot de «zones que són considerades camins escolars i que les persones que ho poden veure són infants».

«És incompatible amb la llibertat sexual de les nenes»

L'advocada i membre del col·lectiu, Esther Sancho, creu que «aquesta publicitat és incomptable amb el dret a la llibertat i dignitat sexual de les dones». «Es pot adreçar a un públic adult al qual s'està suggerint aquesta pederàstia, que està penat, i també es pot fer la lectura d'incitació a la prostitució infantil», ha afegit, recordant que l'article 188 del codi Penal castiga la inducció, promoció o la facilitació de la prostitució.

Per la seva banda, la portaveu de Dones de Lleida, María Huguet, assegura que aquest anunci «no té cabuda a la societat» i vulnera els drets de la infància «de noies que possiblement són menors, en la qual es veu una noia vestida de col·legiala amb una posició d'insinuació». Per això, demana a la Fiscalia que «faci el que hagi de fer perquè aquesta propaganda no es torni a repetir i es vagi amb compte de no cosificar a les dones».

«Veient la publicitat que està fent aquesta empresa, que tothom sap que és un prostíbul dels Alamús que es diu Eva, considerem que no és acceptable en absolut», apunten des del grup feminista, lamentant que «el desplegament de cartells on es cosifica les dones sigui una constant als carrers».

Cartell del prostíbul que ha generat la polèmica
Cartell del prostíbul que ha generat la polèmica | Club Eva

 


Comentaris

envia el comentari