Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mascareta de protecció d'agents externs

El Departament d'Interior envia material de protecció caducat a les comissaries gironines

Les mascaretes han arribat en sobres de paper i sense especificar el grau de protecció

Mascareta de protecció
Denuncien el repartiment de material de protecció inadequat | CatalunyaDiari

Tres sindicats dels Mossos d'Esquadra, en concret el SPC,  SME  i  CAT-ME, han denunciat que el material de protecció contra el coronavirus que el Departament d'Interior  ha repartit entre les comissaries gironines està caducat. 

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

La Unitat d'Investigació de Figueres ha rebut aquesta setmana guants de làtexcaducats des de fa més de deu anys. Els sindicats han difós una imatge a través de les xarxes socials on es pot veure que els guants han estat fabricats el desembre del 2007, i en el mateix embolcall s'especifica que s'han d'«utilitzar abans de 3 anys». 

Mascaretes en sobres de paper

Alguns lots de mascaretes es van repartir correctament, però diversos efectius de Blanes (Selva) han rebut mascaretes en sobres de paper individuals i sense precintar. A més, tampoc s'especifica quin grau de protecció tenen contra la Covid-19

La Delegada Territorial de la Regió Policial de Girona del sindicat CAT, María José Dávila, s'ha mostrat molt indignada a les seves xarxes socials i ha compartit imatges de les mascaretes en qüestió i l'embolcall dels guants caducats. 

Demandes al Departament d'Interior

El Trisindical dels Mossos ha presentat una demanda al Departament d'Interior, criticant que no han fet més que «salvar l'expedient» enviant un material de protecció inadequat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha requerit a la conselleria d'Interior que s'equipés els Mossos amb el  material de protecció necessari, a més a més de desinfectar les comissaries i fer el test de la Covid-19 a tota la plantilla dels Mossos d'Esquadra.

Ja és la segona demanda d'aquest estil que es presenta al TSJC, ja que la setmana passada se'n va fer una similar però des de la USPAC, el sindicat independent dels Mossos d'Esquadra