Ampliaran la depuradora de Cambrils

El pressupost de l'ampliació és d'1,9 milions d'euros i les obres començaran a l'últim trimestre d'aquest any

La depuradora de Cambrils se sotmetrà a obres d'ampliació, segons un acord entre l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Baix Camp. El pressupost d'aquestes obres és d'1,9 milions d'euros i està previst que comencin l'últim trimestre d'aquest any. 
 
El finançament d'aquestes obres està incloòs en l'actual planificació hidrològica catalana (2016-21). El Consell Comarcal del Baix Camp va redactar el projecte de l'ampliació de l'estació depuradora del municipi. L'objectiu és augmentar la capacitat d'aire als reactors biològics, amb una completa aportació d'oxigen amb bufadors de levitació i retirada dels rotors Orbal. 
 
No només es quedaran aquí les obres, sinó que també està previst que hi hagi millores en el pou de recepció de cubes, amb la instal·lació d'una nova estació de recepció dels residus externs i l'ampliació de la deshidratació de l'emmagatzematge amb la instal·lació d'una nova centrífuga i una sitja de fangs.

 

Catalunya compta amb 517 depuradores que asseguren el sanejament del 97% dels habitants catalans

En aquests moments,  les 517 depuradores de Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97% de la població catalana. Pel que respecta a la comarca del Baix Camp, compta amb 17 depuradores actives que sanegen les aigües residuals generades per un percentatge total del 95% de la població. 
 
Les actuacions de millora dels sistemes de sanejament estan recollides al Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu programa de mesures associat. A més d'això, també inclou la posada en marxa dels nous sistemes de sanejament per tal de garantir la millora o el manteniment de l'estat ecològic de les aigües superficials, subterrànies i marines. 
 

El passeig marítim de Cambrils, també millorat i renovat

No és l'única obra de millora que ha viscut Cambrils recentment. De fet, fa menys d'una setmana, el passeig marítim de la localitat del Baix Camp va ser renovat en unes obres de quatre mesos de duració amb un pressupost de 451.000 euros per part dels Ports de la Generalitat. L'objectiu era millorar els espais públics pels ciutadans de Cambrils.