IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Desactiven l’episodi per alta contaminació a tot Catalunya

La Generalitat ha decidit suspendre aquesta mesura, vigent des del dissabte, degut a la millora de la qualitat de l’aire i la retirada de la pols sahariana

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat desactiva aquest dilluns, 27 de gener, a partir de les 12:00h del migdia, l’episodi per alta contaminació que es va posar en marxa dissabte a tot Catalunya. La millora de la qualitat de l’aire i la retirada de la pols sahariana que ens ha afectat aquests dies han fet que ja no sigui necessària la mesura.

En aquest sentit, els nivells de les partícules en suspensió PM10 estan disminuint i ja se situen per sota dels establerts per llei, segons indiquen les dades de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació (XVPCA). La previsió indica que ja no se superaran més els 50 µg/m³, valor límit diari. La pols en suspensió provinent del nord d’Àfrica ja està marxant de Catalunya.

Mesures preventives en episodis d’alta contaminació

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, durant l’activació del protocol s’ha informat la població perquè utilitzés els transports públics si s’havia de desplaçar i s’han emès consells generals a través del CECAT i de l’ATM.

També s’ha instat a les activitats cimenteres que redueixin les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres. D’acord amb el Departament de Salut, durant aquest període també s’ha recomanat moderar l’activitat a l’aire lliure a les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries, així com a tota la població a evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior.


Comentaris

envia el comentari