Desarticulat un grup criminal que havia comès un atracament amb arma de foc a Reus

Format per tres homes i una dona, el grup s’amagava a Alacant

Agents dels Mossos d’Esquadra, juntament amb membre de la Policia Nacional van detenir tres homes i una dona com a presumptes autors de tres robatoris amb violència i/o intimidació, un dels quals es va perpetrar a Reus. La detenció es va dur a terme entre el 31 d’octubre i el 2 de novembre, i es tracta de tres homes i una dona de nacionalitat espanyola i d’entre 20 i 47 anys.

La investigació es va iniciar a principis d’octubre arran d’un atracament amb arma de foc a una oficina bancària de Castellbisbal, al Vallès Occidental. L’atracament es va produir el dia 5 d’octubre al migdia, quan l’atracador va ensenyar una arma de foc i va demanar diners en efectiu a un dels treballadors del banc. Finalment, el lladre va poder agafar els diners dels diferents calaixos i una bossa on hi havia 12.000 euros. En total, es va endur 20.000 euros. El lladre va fugir del banc amb una moto i va patir una caiguda en una rotonda, perdent la gorra que duia, però dos vianants el van ajudar i va continuar la seva fugida.

Els atracadors van donar empentes i cops als empleats de l'empresa de Reus

A partir d’aquest robatori i de les gestions d’investigació, es va poder relacionar el fet amb dos altres atracaments que s’havien dut a terme anteriorment a Reus i a Vilafranca del Penedès. El primer atracament va tenir lloc el 27 de setembre a Reus, quan dos dels lladres van entrar en una empresa ubicada al carrer Botarell i van ensenyar una arma de foc. Els lladres van amenaçar dos treballadors i els van donar empentes i cops. Els atracadors van portar els empleats fins a on hi havia dues caixes fortes, però com que no les van poder obrir, els lladres van marxar sense endur-se cap botí. Posteriorment, un dels treballadors va haver de ser atès pels cops que li van propinar els lladres. Arran d’aquest intent de robatori, es va poder identificar un dels dos assaltants.

El segon robatori es va produir el 4 d’octubre a Vilafranca del Penedès, quan dos homes van intentar atracar un establiment amenaçant els treballadors amb dues armes de foc. Tot a així, els lladres tampoc van poder endur-se res, però abans de marxar van donar un cop de puny al nas a un dels empleats. La investigació va poder determinar que els lladres s’havien desplaçat amb motocicleta i es va poder identificar un dels individus.

Dos detinguts a Alacant i dos més a Reus

Els Mossos d’Esquadra van centrar la investigació en localitzar i detenir el líder del grup, el qual tenia nombrosos antecedents policials. Com que es va determinar que l’home estaria a la Comunitat Valenciana, es va formar un equip d’investigació conjuntament amb la Policia Nacional.

Així, el 31 d’octubre la policia va detenir a Alacant els dos lladres identificats als robatoris de Reus i Vilafranca del Penedès. L’endemà, la policia va entrar i registrar el domicili del principal investigat, a la localitat alacantina de Santa Pola. El 2 de novembre, els agents van fer una altra entrada i registre al domicili de l’altre detingut, situat al Vendrell. Tres dies després els policies van detenir a Reus la seva parella, juntament amb un altre home que estarien relacionats amb els fets investigats.

En les entrades i els registres als domicilis es va localitzar una arma de foc detonadora la qual els lladres havien modificat i habilitat per disparar, una defensa elèctrica tipus Taser, una defensa extensible, un esprai de defensa, munició real, uns 4.550 euros i telèfons mòbils. Els quatre detinguts van passar a disposició judicial i els dos primers arrestats van ingressar en presons de la Comunitat Valenciana, mentre que els altres dos es troben en llibertat amb càrrecs.