wind

Descobreix el significat espiritual de la rosa dels vents

Un símbol que ens indica que el camí de creixement de la nostra ànima ha culminat

Inicialment va ser el torn de la Unitat, que és el principi rector que origina l'Obra i que més endavant queda dissolt dins de la Dualitat per tal que el moviment i l'ordre es puguin materialitzar. D'aquesta manera, tal com ha explicat 'Horóscopo Mágico', l'oposició dels elements es mantindrà fins al moment de la tercera alquímia, l'instant final del recorregut de l'ànima, dins del qual la polarització arribarà a la Unitat de l'Ésser. Això passa dins de la rosa dels vents, que és un símbol dels punts cardinals a nivell espiritual. Si segueixes llegint, en descobriràs totes les principals curiositats.

  • També et pot interessar: Descobreix què és el node sud dins de l'astrologia

La rosa dels vents, una tercera trinitat dins de l'alquímia

La rosa dels vents representa alhora l'indret en què finalitza el periple de l'ànima i el lloc en què culmina la unitat, un instant d'allò més rellevant en què totes les coses que fins ara s'havien mostrat en oposició i desunides es mostren coherents i en harmonia. Dins de l'àmbit espiritual, això implica una fusió entre les energies complementàries i oposades, el Yin i el Yang.

Per això, la rosa dels vents simbolitza també les flames bessones i la unió que es produeix entre elles, perquè es tracta d'unes ànimes bessones que, al llarg de diferents vides, es van buscant i van creixent, amb la finalitat d'anar assumint un nivell de consciència superior que els permeti estar preparades per una trobada kàrmica tan rellevant i per tal de poder-se reconèixer quan toqui. Quan es produeixi la seva unió, ja podran gaudir en harmonia de la seva connexió i del seu amor, dins del món terrenal, en la seva reencarnació final.

De fet, la rosa dels vents és el símbol del final de l'antítesi entre les dues trinitats alquímiques, per tal d'originar un naixement nou dins del qual l'ànima no es trobi a l'inframón esclavitzada i pugui ascendir cap a la compleció de l'ésser.

Els elements negatius i positius, els materials i els espirituals, els femenins i els masculins, allò que és negre i allò que és blanc, tot allò exterior i interior... Totes les coses, finalment, queden segellades en una unitat i prou: l'ésser, que veu la unió definitiva entre l'alfa i l'omega del periple vital.

  • No et perdis: Què són l'amor kàrmic, les flames i les ànimes bessones?

Els punts cardinals i el seu sentit

La direcció es desprèn de la unitat, del centre es passa als extrems: quan ja s'han difuminat les oposicions, podem establir quins seran els camins del començament nou. Tant el centre com els quatre punts cardinals de la rosa dels vents —el nord, el sud, l'est i l'oest— gaudeixen d'un significat d'allò més singular.

El punt central

El centre de la rosa dels vents és un vèrtex que s'encarrega d'unir el cor, que és el pla vertical, amb la ment, que és el pla horitzontal. D'aquesta manera, s'uneixen l'esperit i la ment i també el cantó emocional i el racional, i tot en una etapa nova de l'ésser que assoleix la consciència dins del moment real i present i que assoleix la unitat, donant per acabat el període dels oposats.

Dins d'aquesta unió, es produeix un encreuament entre el plànol còsmic que fa que el món quedi separat del cosmos abstracte, la ment, i el cosmos real, que és l'esperit, per tal de formar la vida, i provoca la separació entre allò dual i l'u en dos, dins del tres: en altres paraules, s'origina la polaritat, els elements separats, que fan que el moviment i l'ordre puguin produir-se.

Nord

En aquest punt cardinal queden fusionats la mitjanit, l'hivern, la divinitat i l'aire. Es tracta d'un punt que representa la saviesa, la direcció i també l'adaptació, i que simbolitza la persona que ha pogut harmonitzar el seu cantó més emocional amb el racional, i que decideix posar-los al servei d'una orientació concreta. Fa referència a l'assoliment de la maduresa, a la vellesa i igualment al tram del final, tot i que no sigui el darrer.

El nord fa que ens acostem a les estrelles, al cosmos, a la divinitat i a l'U, i també ens condueix cap a la possibilitat de resoldre els problemes i conflictes.

Sud

L'aventura de l'esperit, el migdia, l'estiu, el món terrenal, l'aigua, les coses mundanes: el sud fa referència al coratge i la gosadia, l'etapa d'exploració de l'ànima jove, els descobriments, la innocència i la manca d'experiència.

En aquest punt hi trobem un esperit d'allò més curiós, analític i observador, un procés dins del qual la persona examina l'entorn i també la seva personalitat pròpia per tal de dur a terme el disseny d'estratègies i mirar de trobar l'indret del món que li correspon. El punt cardinal del sud fa que agafem distància de l'àmbit diví i ens situa dins del mundà.

rosa
Els diferents punts cardinals consten d'un sentit específic que podria ser-nos útil | Horóscopo Mágico

Est

L'alba, el foc, el naixement del Sol, la primavera, el començament d'una vida nova, el principi de les collites, l'inici de l'enteniment, l'encarnació en matèria dels éssers:  l'Est representa el començament de la humanitat i l'existència de la vida, a banda de la conscienciació pel que fa a un nou món.

Aquest punt cardinal, en concret, ens mostra la voluntat divina clarament, així com una òptica de la nostra pròpia vida per tal d'aconseguir que els detalls més insignificants no bloquegin la nostra trajectòria.

Oest

Simbolitza la terra, la tardor i l'ocàs i, per extensió, la consciència i la maduresa. Aquí, ja hem pogut assolir coneixements i saviesa, i ens endinsem en una etapa que ens fa sentir realitzats i relaxats. Per fi, podem collir els fruits dels nostres esforços, les collites que havíem sembrat, i gaudir-ne a través d'un estat més profund de la consciència.

L'oest, més que la mort, simbolitza la preparació per tal de dur-nos cap al nord, cap a l'eternitat, després de passar pel sud, una etapa experimental, i per l'est, un període de conscienciació sobre la vida.

  • Et recomanem: Meditació guiada: tots els seus secrets i beneficis

El tatuatge de la rosa dels vents: un començament totalment nou

Per tant, les coses que fins ara es mostraven dispersades dins teu assoleixen unitat i potència a través de la combinació de les teves capacitats mentals amb les necessitats espirituals que tens. L'estrella dels vents parla del final d'un trajecte ple d'esforços i lluites, i ens fa l'anunci del sorgiment d'un ésser nou, amb potencialitats del tot noves.

És per això que el tatuatge de la rosa dels vents sol gaudir d'un sentit ben particular per a molta gent: a través de la dura feina d'haver de trobar el punt central, la fixació de l'horitzó amb el pla vertical, el tot assoleix la consciència de les direccions i fa que la desorientació quedi enrere per tal d'anar cap a la seguretat, la decisió i els moviments fets amb coherència.

  • Article relacionat: Recull de 21 tatuatges petits amb un gran significat

L'orientació no només constitueix una manera d'evitar perdre's: també és una forma d'allò més útil per aconseguir trobar el camí. El tatuatge de la rosa dels vents, de fet, podria servir-nos d'inspiració per no perdre'ns però, a més, hauria d'incentivar-nos a buscar la unió entre l'esperit i la ment, la unitat de l'ésser i la via dibuixada per a la satisfacció i la realització.

rosa
L'estrella dels vents, a banda de fer que no ens perdem, també ens pot indicar el camí | Horóscopo Mágico

Hi ha un gran nombre de dissenys de rosa dels vents: des de la més tradicional, que es fa servir com a brúixola, fins a algunes altres formes que són més exòtiques, com ara la vikinga, un símbol ancestral utilitzat pels pobles del nord del continent europeu com a brúixola per navegar i que s'assembla a la que ens és familiar.