IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detecten una malaltia en nens que podria estar connectada al coronavirus

Les autoritats sanitàries del Regne Unit reporten casos de menors amb símptomes preocupants

Una tècnica de laboratori observant a través d'un microscopi
Regne Unit ha detectat en nens una síndrome que podria estar relacionada amb el coronavirus | Istock

Des que el Covid-19 va començar a propagar-se pel món, els experts han anat analitzant amb lupa cadascun dels símptomes amb la intenció de poder identificar la presència del patogen. Tos, febre i dificultat per respirar van ser els primers a presentar-se com el senyal d'identitat de la infecció encara que a poc a poc s'han anat coneixent alguns més.

Ara, des del Regne Unit alerten que han detectat una nova malaltia inflamatòria que podria estar lligada al coronavirus i que afecta principalment a nens. Ha estat el servei nacional de salut d'Anglaterra l'encarregat de posar en coneixement dels metges la «creixent preocupació» que existia amb una «síndrome inflamatòria relacionada amb el Covid-19 estigui sorgint en nens de Regne Unit, o que pugui haver-hi un altre patogen infecciós, encara no identificat, que estigui associat a aquests casos».

S'ha detectat en nens positius i negatius de coronavirus

Les autoritats sanitàries van advertir que en les últimes tres setmanes hi ha hagut un «augment aparent en el nombre de nens de totes les edats que presenten un estat inflamatori multisistèmic, que requereix cures intensives a Londres i en altres regions del Regne Unit» el que ha fet saltar les alarmes.

De moment es desconeix el nombre exacte de nens afectats per aquesta síndrome, encara que tot apunta que podrien ser pocs pel fet que es tracta d'una complicació rara donada en casos de menors afectats per coronavirus i en altres que han donat negatiu.

Símptomes més greus que el CoVid-19

En el comunicat enviat pel servei nacional de salut d'Anglaterra, s'especifica que aquesta afecció presenta els símptomes més greus del coronavirus així com d'altres síndromes com la del xoc tòxic i de la malaltia de Kawasaki atípica, provocant que els vasos sanguinis s'inflamin. Al costat d'aquests símptomes també es poden presentar dolor abdominal, molèsties gastrointestinals i inflamació cardíaca.

Des del moment en el qual va saltar l'alarma sobre aquesta nova malaltia, els metges especialistes que treballen en unitats de cures intensives pediàtriques en hospitals del Regne Unit, van rebre instruccions precises de «referir (als especialistes) de manera urgent» als pacients que presentin aquests símptomes.


Comentaris

envia el comentari