Investigadors del laboratori de l'Hospital Clínic fent proves de coronavirus el 5 de març del 2020

El sorprenent descobriment de científics australians sobre el coronavirus

L'estudi podria ajudar a trobar la vacuna

Un grup de científics australians ha fet un important descobriment  que podria resultar de gran ajuda per torbar la vacuna  contra el nou coronavirus, que a hores d'ara, ja s'ha estès per 162 països. Els científics han descobert com el sistema immunològic combat el COVID-19.

Un equip d'investigadors de l'Institut d'Infecció i Immunitat Peter Doherty, de la Universitat de Melbourne, afirma, en un article publicat en la revista 'Natura Medicine', que la reacció del sistema immunològic contra el COVID-19 és semblant a la que té contra la grip.

Podria ajudar a conèixer com combatre el virus

Per arribar a aquesta conclusió, els científics van estudiar les mostres de sang d'una pacient infectada amb coronavirus de 47 anys que havia viatjat des de la ciutat xina de Wuhan, origen de la pandèmia, fins a Austràlia. La dona, que no presentava patologies prèvies, va estar en aïllament i va aconseguir vèncer la malaltia 13 dies després del seu contagi.

Els investigadors afirmen que aquest estudi «proporciona noves contribucions al coneixement de l'amplitud i la cinètica de les respostes del sistema immunològic durant un cas no sever de COVID-19». No obstant això, a causa de la recent aparició del nou coronavirus, els experts no disposen de gaire informació sobre el seu comportament i com el cos humà reacciona davant aquest, és per això que aquest descobriment podria servir per conèixer com combatre el virus.

La cap de l'equip d'investigació va assenyalar al mitjà local australià 'ABC' que aquesta informació «ens permetrà avaluar a qualsevol candidat a ser vacunat, ja que en un món ideal la vacuna hauria d'imitar la resposta immunològica del nostre cos». En aquest sentit, a indicar que les cèl·lules que van veure aparèixer just abans de la recuperació de la pacient eren les mateixes que lluiten contra la grip.