YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Desconvoquen la vaga de treballadors de terra dels aeroports espanyols

La vaga afectava 60.000 treballadors

La vaga havia estat convocada pels dies 21 i 24 d'abril | Catalunya Diari

El comitè de vaga del personal de terra dels aeroports i la patronal Aseata han arribat a un acord que ha permès desconvocar la vaga convocada els dies 21 i 24 d'abril i a la qual estaven cridades a sumar-s'hi 60.000 persones. En un comunicat, els sindicats FeSMC-UGT i USO han explicat que la patronal ha retirat un article polèmic que regulava les normes i garanties econòmiques del personal subrogat.

A més, Aseata ha acceptat fixar un termini per acordar un quart conveni col·lectiu. Les dues parts s'han compromès a concloure les converses pendents per resoldre la situació «sense obstacles». Aquest conflicte afectava les plantilles que presten serveis d'assistència a terra, a les aeronaus i els passatgers, mercaderies i correu i al servei de col·locació i retirada de passarel·les que connecten l'aeronau amb la terminal portuària.

 

Desconvocada la vaga als aeroports de tot Espanya els dies 21 i 24 d'abril

L'aeroport del Prat va registrar pujades del 3% durant el mes de març | Catalunya Diari

 

En aquella reunió els sindicats UGT i USO van mantindre la postura defensada fins aquell moment, és a dir, que el conveni del sector garantís les mateixes condicions laborals per al personal contractat directament per les empreses que tenien la concessió del servei com per al personal subrogat per aquestes firmes a tercers, tant dels que ja estaven en aquesta situació com els dels que ho puguin estar a partir de la signatura del conveni.

Els sindicats lamenten que la patronal hagi mostrat un «desinterès absolut» per arribar a un acord. UGT i USO acusaven la patronal de mantenir la postura «intransigent» de les últimes reunions de la comissió negociadora, una postura que resumien en la idea que les empreses no volien «garantir» les condicions del treballadors ja subrogats, «i fins i tot dels que se subroguin en el futur».

Segons les dades fetes públiques aquest dimarts per AENA, els vols dins de l'Estat espanyol van créixer el març un 3%, amb 7.739 aterratges i enlairaments, mentre que els internacionals, amb 18.027, van disminuir un 0,3%. L'any passat, la campanya de Setmana Santa va ser majoritàriament el mes de març, mentre que aquest cop serà a l'abril, entre el dijous 18 i el diumenge 21, cosa que afecta les comparatives. 


Comentaris

envia el comentari