Principi d'acord entre Cacaolat i el comitè d’empresa per desconvocar la vaga

Els treballadors de la planta de producció de Cacaolat van arrencar el passat dijous una vaga indefinida després de no haver arribat a cap acord amb la direcció de l'empresa pel calendari laboral de 2019
Els treballadors de Cacaolat han arribat a un acord per aturar la vaga | CatalunyaDiari.cat

 

Els treballadors de Cacaolat i el comitè d'empresa han arribat a un acord per aturar la vaga indefinida. Els treballadors de la planta de producció de Cacaolat van arrencar el passat dijous una vaga indefinida després que no s'hagués pogut arribar a cap acord amb la direcció de l'empresa pel calendari laboral de 2019

 

Ara el comitè d’empresa i l’assemblea de treballadors de la fàbrica de Santa Coloma de Gramenet han arribat a un preacord amb Cacaolat després d’una reunió i una votació que ha estat molt renyida. Finalment, però, el pacte permetrà que es desconvoqui la vaga que els empleats feien des de fa gairebé una setmana.

 

Principi d’acord entre Cacaolat i els seus treballadors

La vaga va iniciar-se arran de les diferències que hi ha entre l’empresa i els seus treballadors. Ara, Cacaolat ha proposat als operaris de producció un acord on s’estipula que treballaran cinc caps de setmana entre els mesos de juny i setembre, a més d’un per torn al desembre, amb un plus de remuneració per aquells que facin torns extres. Tot i que el mes d’agost queda fora del pacte, els garanteix almenys tres setmanes de vacances per tothom.

 

 

No obstant això, els resultats de la votació han estat molt ajustats. Aquest preacord compta amb el suport dels sindicats CCOO, UGT, CGT i USOC, però els treballadors encara tenen l'última paraula, sobretot els operaris de producció que són als que més afecta la proposta inicial que va fer Cacaolat, on demanava que es treballessin tots els caps de setmana entre juny i setembre, més els de desembre.

 

Després de sis dies de vaga, que en principi era indefinida, els treballadors han tornat a la línia de producció de la planta de Santa Coloma de Gramenet. Tanmateix, aquest dijous el comitè d’empresa es reunirà, en principi, amb Cacaolat per determinar els detalls del nou calendari laboral del 2019, aplicant-hi els punts del preacord.