rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Desconvoquen la vaga d'Iberia a l'aeroport del Prat

La vaga estava prevista pels dies 27 i 28 de juliol i el 3 i 4 d'agost
Una imatge d'un avió a la pista de l'aeroport del Prat | CatalunyaDiari.cat

 

La direcció d’Iberia ha arribat a un acord amb els treballadors de terra per desconvocar les quatre jornades de vaga a l'aeroport del Prat previstes pels dies 27 i 28 de juliol i el 3 i 4 d'agost.

 

Després d'una reunió de mediació de 6 hores a la conselleria de Treball de la Generalitat, els treballadors i l'empresa han arribat a «un punt de confiança» suficient per retirar l'aturada, tal com ha confirmat el president del comitè d'empresa d'Iberia a Barcelona, José Ramírez.                       

 

El mateix Ramírez, però, ha indicat que malgrat la desconvocatòriacatoria de la vaga les negociacions continuaran per acabar de tancar l'acord i el divendres les dues parts implicades tindran una nova reunió per mirar de resoldre definitivament la problemàtica. Tot i això, en aquesta ocasió la vaga no precisarà mediació, ja que l'acord per aturar la vaga ja és definitiu. 

 

Els treballadors d'Iberia mantenien la vaga de 'handling' a El Prat

Tot i que, en l'àmbit nacional la vaga del personal de 'handling' havia estat desconvocada el passat divendres, Iberia no havia arribat encara a un acord amb el personal de terra que opera a l'aeroport del Prat per ajornar la vaga.        

 

«Hem estat a punt de tancar un acord», relataven aleshores fonts d'UGT, lamentant que finalment no havia estat així. De fet, el secretari de Treball, Josep Ginesta, ha afirmat que l'acord s'havia arribat a redactar però que, «en l'últim moment», Iberia s'havia fet enrere.             

 

Un dels avions d'Iberia, en arxiu   | Agenttravel

 

 

Ara, doncs, gràcies al nou pacte a l'aeroport del Prat els dies 27 i 28 de juliol i el 3 i 4 d'agost ja no hi haurà la vaga prevista.   

 

 

Les cancel·lacions de Vueling a l’aeroport del Prat han afectat 15.000 passatgers

Fins a 15.000 passatgers es van veure afectats el passat dimarts, 24 de juliol, per les cancel·lacions que Vueling va fer en vols que arribaven a l'aeroport del Prat. Segons va relatar aleshores l'aerolínia, ho van haver de fer per les condicions meteorològiques que es van produir a primera hora del matí i que haurien deixat paralitzat l'aeroport durant tres quarts d'hora. 

 

Més enllà de la vaga ja programada d'Iberia, Vueling va decidir cancel·lar un total de 86 vols, 29 dels quals des de l'aeroport del Prat, afectant fins a 5.000 persones. 

 

Finalment, la companyia va haver de contractar places en uns 1.000 hotels, a Barcelona i en altres punts de l'àera metropolitana de Barcelona per a poder-hi allotjar els afectats per la vaga.