Pla general de com prenen la temperatura a un infant a les portes d'un casal d'estiu a Barcelona. Imatge del 22 de juny del 2020.

Confinen una desena de nens a la Noguera per un possible brot de coronavirus

Els joves estaven participant en unes activitats d'estiu

Nou possible brot de coronavirus  a la Noguera. Una desena de nens han quedat confinats a Balaguer  després del seu contacte amb un possible cas de positiu de CoVid-19.

Segons informa el digital 'Segre', els joves confinats  participaven en un casal d'estiu a Balaguer  quan es va activar el protocol establert per aquestes situacions. El grup, format per un total de deu nens i nenes, ha quedat cofinat amb les mesures preventives a l'espera que es confirmi la prova del possible cas de coronavirus

La regió de Lleida bateix rècords de contagis en un dia

Així mateix, tal com afirma 'Segre' i ha confirmat l'Ajuntament de Balaguer, el casal on participaven els nens  no estava organitzat per l'alcaldia del municipi. D'aquesta manera, els organitzadors van optar per aïllar el grup «de forma preventiva».

La regió sanitària de Lleida  s'ha convertit en la zona més afectada del territori català. Tal com avançava l'últim recompte oficial, la regió ha trencat el rècord de contagis notificats en 24 hores, amb un total de 419 positius. A més, s'anunciava que augmentaven a 183 els casos que han necessitat hospitalització.

Els casals d'estiu, perillosos focus de contagis 

Els casals d'estiu també s'estan convertint en un problema a l'hora d'evitar i controlar els contagis. Aquesta tendència, però, s'ha repetit a tota Catalunya i a la resta del país. Durant l'última setmana, un casal de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) va haver de tancar després que un dels seus nens donès positiu per coronavirus

La regió de Girona  tampoc ha pogut esquivar els contagis als seus casals. Dos esplais de Cassà de la Selva (Gironès) van haver de tancar després que una nena donés positiu en el casal de patinatge, dies després que un nen es contagiès al un casal de tennis proper. 

També a Girona, concretament a Ripoll, van haver-se d'aïllar fins a 30 nens i quatre monitors del Casal de lleure de l'Estiu Actiu que organitzava el mateix Ajuntament. La decisió es va prendre després que es rebés la notificació d'un positiu  per la Covid-19 en l'entorn proper d'un dels infants del grup de 3r i 4t de primària del casal.