Rates a la Plaça Catalunya

Vídeo: Indignació per desenes de rates que corren per la plaça Catalunya

Una usuària de Twitter ha compartit un vídeo de desenes de rates a la plaça Catalunya

Barcelona és una de les ciutats més turístiques del món. Són milers les persones que passen diàriament per certs indrets famosos, com pot ser la Plaça Catalunya, per exemple. Tanmateix, ara, aquestes persones s'han d'enfrontar a una nova situació que no agrada gens a gran part de la població: la presència de rates.

Dir que Barcelona, com la resta de ciutats grans, té rates no és una notícia que pugui sorprendre ningú. Aquests petits animalets estan associats generalment a brutícia, al clavegueram i al món de la nit, per aquest motiu, no és estrany veure rates en ciutats de la magnitud de Barcelona. No obstant això, el que ha indignat els vianants ha estat la increïble quantitat d'aquests rosegadors que s'ha pogut veure durant els últims dies. 

Una usuària de Twitter ha volgut compartir un vídeo on es poden veure desenes de rates caminant i buscant menjar tranquil·lament per la Plaça Catalunya, un espai força transitat de Barcelona. El tweet ha aconseguit ja més de 3.000 'likes' i més de 700 comentaris. 

Les crítiques davant aquesta situació no han trigat a arribar.

El govern de Colau, molt criticat per la situació

La resta d'usuaris d'aquesta xarxa social no ha trigat a donar la seva opinió. D'aquesta manera, es poden llegir tweets com «Barcelona és així, vaig viure allí un any i poc per treball l'any 2018. La brutícia, delinqüència, decadència... és absoluta. Està perduda» o «Fa més de 30 anys que viatjo a Barcelona, soc testimoni del deteriorament de la ciutat». 

▶️ Així són les espectaculars vistes del nou mirador de Barcelona situat a la Torre Glòries

Però no tots els missatges han seguit aquesta línia, altres usuaris han aprofitat per criticar de forma directa el govern de Colau. Luz Guilarte, presidenta del grup municipal de Ciutadans de Barcelona, ha estat contundent i no ha dubtat a l'hora d'assenyalar un culpable. «La imatge a Plaça Catalunya de rates passejant a gust és una vergonya i demostra la degradació de Barcelona a mans del 'desgovern' de Colau i PSC».

Sense cap mena de dubte, aquesta situació ha estat l'excusa perfecta per desacreditar a l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Ara només falta veure si aquestes queixes reben una resposta i se soluciona el problema o si els coloms i les rates hauran d'aprendre a conviure en pau i harmonia a la Plaça Catalunya.