Una desescalada parcial, la proposta del Govern i l'Ajuntament per les regions sànitàries de Barcelona

Aquest dijous s'explicarà en roda de premsa

Passeig de Sant Joan, a Barcelona, plena de gent, 26/04/2020
Les àrees metropolitanes Nord i Sud presenten millors dades que Barcelona ciutat | CatalunyaDiari.cat

Ni fase 0 ni fase 1. La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona estan treballant per presentar una proposta de desescalada parcial a les regions sanitàries de Barcelona que permeti petits avenços respecte a la fase 0, però sense entrar a la 1. Ho ha avançat Rac1, que ha informat que a hores d’ara no es compleixen els requisits necessaris per passar completament de fase.

Les dues regions metropolitanes de Barcelona, nord i sud, es troben en una situació de menor risc però estan connectades amb la capital, fet que complica el desconfinament en existir una alta mobilitat de població. Per aquest motiu, tal com explica La Vanguardia, una de les opcions és que comarques com el Maresme, l’Alt Penedes o part del Vallès Oriental puguin avançar en el desconfinament. En tot cas, la Generalitat i el consistori barceloní explicaran la proposta en una roda de premsa que tindrà lloc aquest dijous.

No esperar fins el 25 de maig

L’objectiu principal és no haver d’esperar al canvi de fase fins al 25 de maig. Per aquest motiu, es plantejarà un desconfinament parcial de cara la pròxima setmana. A hores d'ara es desconeixen les dates exactes i els detalls de la proposta.


Comentaris

envia el comentari