Desallotgen la Clínica de Ponent de Lleida a causa d'una esquerda a l’edifici

Els pacients van ser traslladats a les clíniques Perpetu Socors i Vithas Montserrat, i la delegada de Salut de la ciutat, Divina Farreny, assegura que «hi ha molta preocupació»

Imatge de la Clínica de Ponent, on ha tingut lloc l'esquerda
Imatge de la Clínica de Ponent, on ha tingut lloc l'esquerda | Google Street View

Succés d’allò més cridaner a la Clínica de Ponent de Lleida. L’aparició d’una esquerda a la paret a la segona planta de l’antiga L'Aliança del Segre va obligar el passat dimecres, 10 d’octubre, a desallotjar tots els pacients del centre com a mesura de seguretat. Els pacients, en aquest sentit, van ser traslladats a les clíniques Perpetu Socors i Vithas Montserrat.

La clínica afectada, situada al carrer Prat de la Riba de Lleida, ha optat per suspendre totes les activitats programades fins que l’edifici sigui sotmès a una avaluació total. En declaracions al diari ‘Segre’, la delegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, va explicar que el trasllat es va dur a terme per «prevenció», però lamentava: «És un dia trist perquè es tracta d’una clínica de la ciutat i just quan estava fent un gran esforç per modernitzar-se i millorar l’atenció dels usuaris».

El centre, totalment desallotjat

Es tracta, doncs, d’una mesura de «prevenció». La mútua propietària de l’immoble, ‘Divina Pastora’, també constatava les paraules de la delegada Farreny i avançava que resten a l’espera que en les pròximes hores personal tècnic analitzi l'estat de l'estructura de l'immoble.

L’activitat de la cínica lleidatana, però, no cessa. El trasllat, de fet, no ha impedit que la Clínica de Ponent mantingui les consultes externes que presta en unes altres instal·lacions properes i pel mateix personal autoritzat.

El centre mèdic Vithas Montserrat, on han estat tralladats alguns de pacients
El centre mèdic Vithas Montserrat, on han estat traslladats alguns de pacients | Google Street View

 

«Molta preocupació» entre els treballadors

La delegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, assegurava avui mateix al diari ‘Segre’ que «hi ha molta preocupació» entre el personal del centre, ja que encara no se sap del cert quin és l’abast de la problemàtica al centre mèdic lleidatà.

Farreny, en aquest mateix context, explicava al mitjà citat el relat del succés: «Ahir al migdia es va detectar una anomalia en el Servei de Farmàcia i la propietària va decidir, seguint els consells dels tècnics competents, adoptar una sèrie de mesures i procedir al desallotjament de la clínica, a l’apuntalament de la zona afectada i al cessament temporal de les activitats».


Comentaris

envia el comentari