diners

Desmantellen a Tarragona una xarxa d'explotació sexual de dones asiàtiques

Han detingut a sis persones, quatre d'elles responsables de la xarxa d'explotació

La Policia Nacional ha desmantellat a Tarragona un pis on hi havia diverses dones, d'origen asiàtic, explotades sexualment. El prostíbul estava inicialment regentat per ciutadans d'origen xilè, però, després d'un temps, aquest ha estat gestionat per un home de nacionalitat xinesa. Els serveis que oferia el prostíbul estaven publicats en diverses pàgines web especialitzades i en premsa escrita de la província.

En l'operatiu policial realitzat a Tarragona, sis persones han estat detingudes per delictes relacionats a la prostitució i, quatre d'aquestes, com a responsables de la xarxa d'explotació sexual. De totes les persones que s'han detingut, cinc eren de nacionalitat xinesa i un altre de nacionalitat xilena. Durant el registre que es va realitzar en el pis, es van intervenir un total de 2.200 euros en efectiu, a més de diversa documentació relativa al funcionament del negoci, factures dels pagaments i targetes publicitaries del telèfon i ubicació del prostíbul a la ciutat. Els detinguts per aquest delicte, van ser posats a disposició judicial, quedant posteriorment en llibertat. 

En el registre han trobat 2.200 euros en efectiu
En el registre han trobat 2.200 euros en efectiu | cedida

L'operació policial que s'ha realitzat a Tarragona s'ha emmarcat dins el Pla de la Policia nacional contra el Tràfic d'Éssers Humans amb Finalitats d'Explotació Sexual, el qual es va posar en marxa el 2013, i va donar lloc a la creació de la Brigada Central contra el Tràfic d'Éssers Humans, adscrita a la Comissaria General d'Estrangeria i Duanes de la Policia Nacional. Amb la posada en marxa d'aquest pla, la Policia Nacional va activar una línia telefònica i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes. 

Han trobat targetes publicitaries amb el telèfon i la ubicació del prostíbul
Han trobat targetes publicitaries amb el telèfon i la ubicació del prostíbul | cedida