L'Ajuntament de Calafell ha desmentit una informació que havia corregut per Whatsapp sobre un intent de segrest de dues nenes en una zona del municipi. A la informació es compartia la foto d'una persona i se l'acusava d'haver-se acostat ja en anteriors ocasions a menors per la zona de Cunit o Cubelles.
També es descrivia els vehicles que podia usar. El mateix acusat ha sortit al pas d'aquestes informacions a les xarxes socials, desmentint-les i dient que les posava en coneixement dels Mossos d'Esquadra. Des del consistori calafellenc han confirmat a aquest mitjà que la informació que s'havia fet córrer era falsa, amb el perjudici que el missatge havia estat compartit per moltes persones.
Els Mossos d'Esquadra tenen un protocol per actuar davant els falsos rumors a les xarxes socials i a les aplicacions de telèfon mòbil. El cos de Mossos d’Esquadra treballa per desmentir aquests falsos rumors i detectar-ne quan en surten de nous. Tot i que els falsos rumors no són considerats, en un principi, delicte, sí que ho poden arribar a ser en determinats supòsits. En el cas que afectin alguna persona, aquesta pot presentar denúncia.
Estafes de falsos treballadors del gas
Una altra informació que han ofert els Mossos d'Esquadra aquesta setmana ha estat la d'una estafa que s'havia detectat en alguns municipis de les Terres de l'Ebre. Algunes comunitats de veïns rebien un comunicat on s'informava que l'empresa Gas Natural passa a anomenar-se Naturgy i que passarien treballadors de l'empresa per informar i confirmar dades.
Segons els Mossos, el que fan realment aquestes persones és fer-se amb dades personals i bancàries dels veïns per posteriorment, cometre il·lícits penals. Els Mossos han aclarit que això no ho està fent Gas Natural donat que el canvi de nom és un tema comercial i d'imatge però en cap cas modifica les relacions contractuals amb els clients,