Buch destitueix a la directora de comunicació d'Interior per la polèmica del gas pebre

El conseller Buch ha destituït a la directora Joana Vallès arran de la polèmica

El TSJC arxiva la causa contra Buch pels locals de l'1-O
El conseller ha decidit apartar a Joana Vallès per les polèmiques generades els últims dies   | CatalunyaDiari.com

Miquel Buch, el conseller d'Interior del Govern, ha cessat a la cap de comunicacions del departament, Joana Vallès, per la polèmica generada després d'anunciar-se que els Mossos podrien utilitzar el gas pebre en futures mobilitzacions. Així ho ha avançat aquest dilluns, segons informa 'RAC1'.

Buch ha hagut de donar explicacions en els últims dies, per això ja va anunciar, intentant sortir del pas, que la polèmica havia sorgit per un «error comunicatiu». Un error que podria ser la resposta a la destitució de Vallès, una històrica del CDC a la Generalitat. Segons el mateix mitjà esmentat, el motiu pel qual hauria estat apartada és per no haver explicat correctament la nova mesura antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, arran de la qual van saltar les alarmes, generant un gran rebombori entre diversos sectors de la població catalana.

Buch va garantir que són eines excepcionals

Gas pebre i arma d'electroxoc dels Mossos
Gas pebre i arma d'electroxoc dels Mossos | Catalunya Diari

 

Aquest diumenge el conseller Buch va garantir que les eines de què disposa el cos de Mossos d'Esquadra per fer front a manifestacions complicades i amb punts de violència que en tot cas s'utilitzaran de manera excepcional «sempre amb mediació prèvia, congruència i oportunitat». Així ho va afirmar després de la polèmica generada pel fet que els Mossos tinguin gas pebre com un dels seus instruments.

El conseller va remarcar que disposen de gas pebre des de l'any 2013 i mai fins ara l'han fet servir. «És tan excepcional que no s'ha utilitzat fins ara», va afirmar Buch, que va posar com a exemple la manifestació que el dia 11 de setembre, coincidint amb la Diada, hi va haver davant del Parlament, on es van produir llançaments d'objectes contra els agents, i «es va actuar amb tota normalitat».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari