Detectat un nou brot de coronavirus en un hospital de Girona

Hi ha 20 pacients i 16 treballadors contagiats

Imatge d'una habitació d'un hospital
Detectat un nou brot de coronavirus a l'hospital Santa Caterina de Salt | Pixabay

Salut ha anunciat un nou brot de coronavirus a Salt que afecta l'hospital Santa Caterina. En concret, hi ha 20 pacients i 16 treballadors contagiats, tots de la mateixa planta d’hospitalització. Afortunadament, i segons informa el ‘Diari de Girona’, no hi ha cap pacient en estat greu i de moment tampoc hi ha hagut cap defunció, és a dir, totes les persones que s’han contagiat són asimptomàtiques o amb símptomes molt lleus.

Des de la detecció del brot, la setmana passada, l’hospital Santa Caterina ha seguit un estudi dels casos positius i ha aplicat el protocol corresponent que dicta el departament de Salut. Segons han informat fonts de l’hospital al mitjà esmentat, de moment no es coneix l’origen, ja que tots els pacients, abans d’ingressar, se sotmeten a un test PCR, però tot i ser negatius poden donar positiu més endavant.

Entre les mesures implementades pel centre, s’ha fet un cribratge massiu a tots els pacients i professionals que treballen a les plantes d'hospitalització de l'hospital Santa Caterina. Aquesta s'anirà repetint de forma periòdica, amb la finalitat de controlar aquest brot i prevenir-ne d’altres. També s’han sectoritzat les plantes, de manera que les unitats D i E es destinen a pacients amb coronavirus i les unitats F i B a pacients negatius. Finalment, la direcció de l'hospital ha extremat encara més les mesures en el règim de visites als pacients  i ara només es permet entrar un acompanyant en els casos de final de vida, de parteres i menors. Aquest acompanyant ha de ser sempre la mateixa persona.

El Servei de Prevenció de l'Institut d'Assistència Sanitària està al cas del brot i en fa el seguiment; a més, declara tots casos a les autoritats sanitàries, com és preceptiu. D'altra banda, fins aquest dimarts a l'hospital hi havia 61 pacients ingressats pel virus i, 12 d'aquests, es troben a l'UCI. Els 20 pacients afectats del brot també s'engloben en aquesta xifra total. Quant a professionals infectats, n'hi ha 27. D'aquests, 22 corresponen a l'atenció especialitzada –16 són els afectats pel brot–, 3 a la xarxa de salut mental i addiccions i 2 a l'àmbit de suport a l'activitat.

El risc de rebrot baixa 8 punts a la regió sanitària de Girona

Els casos confirmats per PCR i TA acumulats a la regió sanitària de Girona fins al moment són 32.207 i pugen a 34.954 si es tenen en compte totes les proves. Des de l'inici de la pandèmia, en aquesta regió s'han confirmat 1.107 defuncions, les mateixes que fa 24 hores, és a dir, en l'últim dia no s'ha produït cap mort. Entre el 16 i el 22 de novembre es van declarar 41 defuncions, 45 la setmana anterior.

Per altra banda, les xifres mostren una millora, ja que el risc de rebrot ha baixat fins als 289 punts (-8), mentre que la setmana del 9 al 15 de novembre era de 460. L'Rt baixa una centèsima i se situa en 0,76 (0,80 en l'interval anterior). La taxa de confirmats per PCR és de 161 per cada 100.000 habitants i la incidència a 14 dies de 402. Hi ha 241 ingressats, tres menys que en el balanç anterior. Els ingressats en l'últim interval van ser 257, pels 309 de la setmana anterior.
 


Comentaris

envia el comentari