Pla obert de diverses mostres PCR a punt per entrar a la nova màquina que permet processar més ràpidament al laboratori de l'ICS Girona, el 2 d'octubre de 2020

Detectat un nou brot de coronavirus amb 29 positius en una residència d'avis catalana

Cinc treballadors del centre es troben aïllats als seus domicilis

Un brot de covid-19 afecta 29 residents i 5 treballadors de la residència d'avis de Solsona. Segons informa la Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés, 4 dels usuaris presenten símptomes i asseguren que totes les persones afectades es troben bé. La residència compta amb 101 places, tot i que està ocupada per 90 residents.

Tots els positius s'han aïllat en els sectors establerts en el pla de contingència i s'ha informat els familiars. Pel que fa als cinc professionals afectats, tots són asimptomàtics a excepció d'un, i es troben aïllats als seus domicilis. A més, des del centre han suspès les visites de familiars des d'aquest dijous i han intensificat les trucades i videoconferències.

Els primers casos detectats de coronavirus a la residència de Solsona van ser aquesta setmana entre els treballadors del centre.

S'estabilitza el brot detectat a Linyola

Ara fa dues setmanes es va detectar un brot de coronavirus amb seixanta casos i més d'un centenar de persones aïllades a Linyola. Davant d'aquests fets, el municipi es va veure obligat a extremar mesures i es van tancar parcs, instal·lacions esportives i la llar d'infants. A més, també es va suspendre el mercat setmanal i algunes activitats culturals que hi havia previstes.

No obstant això, aquest dijous l'alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha declarat avui que el nombre de casos positius al municipi lleidatà ja començat a disminuir i se situa al voltant de 150. Tot i que el brot de covid-19 detectat comença a estabilitzar-se, el nombre de persones hospitalitzades amb coronavirus als centres sanitaris lleidatans ha augmentat fins a arribar a la vintena. Mases ha confirmat a Europa Press la defunció d'una persona veïna del poble que estava ingressada amb coronavirus.

D'altra banda, el batlle ha explicat que diversos veïns que van tenir un resultat positiu en la prova de la covid, ara fa dues setmanes, comencen a sortir de l'aïllament. El passat dilluns, el Departament de Salut xifrava en 166 els casos positius a Linyola, un municipi que té una població d'uns 2.700 habitants.

Cap resident positiu al centre de Lleida on va vacunar una infermera amb Covid

Les PCR realitzades als 66 usuaris de la residència Balàfia I de Lleida han donat negatiu. D'aquesta manera, el Departament de Salut ha anunciat avui que cap dels residents va resultar contagiat per la infermera que va donar positiu en coronavirus

Aquesta residència va ser la primera on diumenge passat va començar la campanya de vacunació a les terres de Ponent. La infermera positiva en covid, era una de les encarregades d'administrat la vacuna. D'altra banda, sí que s'ha registrat un cas positiu entre els 77 treballadors del centre. Amb aquest cas confirmat, són dos els treballadors que tenen el virus.

Salut ha informat que 61 dels 66 usuaris de la residència ja s'han vacunat, amb la vacuna de Pfixer que es va començar a administrar diumenge, mentre que del total de 77 treballadors, ja se n'han vacunat 17.