YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Detecten un brot de coronavirus a Galícia de viatgers procedents de Catalunya

Els afectats es troben aïllats i tenen relació familiar entre ells

Persones caminant per un carrer d'Extremadura amb mascaretes
Detecten un brot de coronavirus a Galícia de viatgers procedents de Catalunya | Cedida

Un nou brot d'origen familiar afecta quatre persones, viatgers procedents de les comunitats de Catalunya i Aragó, que es troben temporalment a l'ajuntament de Chandrexa de Queixa, a Ourense (Galícia).

Els casos tenen relació familiar entre ells

Fonts sanitàries han informat aquest diumenge que aquests quatre casos positius detectats es troben aïllats i tenen relació familiar entre ells. La detecció d'aquest brot ha provocat que s'activi el protocol de seguiment dels contactes d'aquestes persones per tractar d'evitar més contagis.

1.444 nous contagis a Catalunya

Catalunya ha registrat fins a aquest diumenge 99.425 casos confirmats acumulats de coronavirus, 1.444 més que en el recompte del dissabte, informa la Conselleria de Salut a través de la seva pàgina web.

La xifra de morts totals es manté en 12.745, els mateixos que els registrats el dissabte: 6.991 en hospital o centre sociosanitari, 4.118 en residència, 813 en domicili i 823 que no són classificables per falta d'informació. Quant als pacients ingressats actualment, la xifra se situa en 574, la qual cosa suposa un augment de 40 respecte al dissabte, quan n'hi havia 534.

El Govern demana responsabilitat durant el cap de setmana

La consellera de Salut, Alba Vergés, demanava aquest divendres «corresponsabilitat» per evitar la propagació del coronavirus a les portes del primer cap de setmana d'agost, quan cada any es produeix la segona operació sortida de l'estiu, tot i que aquest és insòlit i es preveuen molts menys desplaçaments. 

«Anem on anem, fem el que fem, hem d'actuar amb les mesures de les distàncies, la higiene de mans i la mascareta i evitar aglomeracions», advertia la consellera, que constatava: «No ens podem pensar que una zona no té risc, perquè nosaltres som el risc, el virus el transmeten les persones». La consellera també va recordar que cal contactar de forma immediata amb el sistema de salut davant de qualsevol símptoma de la Covid-19

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja havia demanat aquest dijous una «mobilitat segura» i mantenir les mesures de protecció de cara als desplaçaments que algunes persones faran per vacances. «No ens agradaria començar a tenir brots en altres zones de destí turístic per culpa dels desplaçaments», va afirmar per la seva banda el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz.


Comentaris

envia el comentari