Una persona detinguda

Detingut un home positiu de Covid per contagiar 22 persones fent vida normal

L'home tenia símptomes compatibles amb la malaltia, però va continuar anant a la feina i al gimnàs

La Policia Nacional ha detingut a Manacor (Mallorca) un home de 40 anys com el presumpte autor d'un delicte de lesions per, presumptament, contagiar 22 persones de covid-19, vuit de manera directa i 14 més de manera indirecta, tant al seu centre de feina com al gimnàs on anava, tots dos a la localitat balear.

Segons ha informat la Policia aquest dissabte en una nota de premsa, la investigació va començar finals del mes de gener quan els agents van tenir coneixement de l'existència d'un brot de covid-19 en un conegut establiment de Manacor on, pel que sembla, un treballador s'havia contagiat i havia ocultat la seva malaltia.

L’acusat feia vida normal mentre esperava el resultat de la PCR i amb més de 40 de febre

Dies abans que es revelés el brot, el treballador va començar a presentar símptomes compatibles amb la malaltia, motiu pel qual els seus companys es van començar a preocupar perquè observaven que no es trobava bé però no se'n volia anar a casa seva, i temien que els contagiés.

Quan va acabar la seva jornada laboral, el detingut es va presentar en un centre mèdic per fer-se una prova PCR perquè no millorava, i va tornar al seu gimnàs i al seu lloc de feina l'endemà. Tant els companys com l'encarregat de l'establiment li van ordenar que se n'anés a casa perquè podria estar contagiat de covid-19, tot i que va fer cas omís a les ordres dels seus caps.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons van manifestar als policies, el detingut va acudir amb més de 40 graus de febre. A més, durant la seva jornada laboral, es passejava pel local, tossint mentre es baixava la mascareta, i manifestava que «contagiaria tothom de coronavirus». Quan va acabar la seva jornada li van comunicar que el resultat de la prova PCR havia estat positiu, circumstància que va alarmar la resta de treballadors.

Quan van citar tots els treballadors perquè es fessin la PCR, cinc van donar positiu, els qui van contagiar alguns dels seus familiars, i hi havia tres nadons de només un any contagiats. A més, al gimnàs que freqüentava es van contagiar directament tres persones, els qui també van contagiar diversos familiars, sumant un total 22 persones contagiades, tot i que cap va haver d'estar ingressada.

Per tot això, la Policia Nacional ha detingut el treballador com el presumpte autor d'un delicte de lesions i aquest divendres ha estat posat a disposició de l'Autoritat Judicial.