YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un metge, acusat d'administrar un producte letal a pacients amb Covid perquè morissin

Les autòpsies dels cadàvers van revelar la presència d'un fàrmac anestèsic

Imatge d'arxiu d'una habitació d'hospital amb un llit
El metge administrava el fàrmac per fer que els pacients morissin més de pressa i així alliberar llits | Pixabay

Carlo Mosca, un metge italià, ha estat acusat de subministrar fàrmacs amb efecte anestèsic i bloquejant neuromuscular de manera intencional a pacients amb coronavirus, provocant la mort de dos d'ells. El sanitari va ser detingut ahir dilluns, 25 de gener. Mosca ha estat acusat d'homicidi voluntari i ha estat posat sota arrest domiciliari. A més, ha estat suspès del seu lloc de treball.

Tot i que no ha transcendit fins ara, els fets van succeir el passat mes de març quan va esclatar la pandèmia, els centres mèdics estaven col·lapsats i Carlo Mosca ostentava el càrrec de cap d'urgències de l'hospital de Montichiari, a Brescia (Itàlia).

Unes setmanes després, les autoritats van començar a sospitar que algunes de les morts que van tenir lloc a la sala d'emergències d'una clínica de la província van ser causades de forma conscient per un dels doctors. Va ser llavors quan la policia italiana va començar a investigar i demanar informació.

«Els estic matant només per alliberar llits»

Després d'analitzar la història clínica de diversos pacients que van estar ingressats a l'hospital de Montichiari durant el mes de març van descobrir que en alguns casos es va produir un agreujament sobtat de la salut i que no tenia cap explicació.

Per aquest motiu, les autoritats italianes van decidir exhumar tres dels cossos d'aquestes persones i sotmetre'ls a autòpsies i anàlisis toxicològiques. Les proves van revelar que dins dels teixits i òrgans d'un dels cadàvers hi havia presència d'un fàrmac anestèsic i relaxant muscular.

Tot i que hi va haver una tercera persona morta pel subministrament de l'anestèsic, els investigadors no van poder comprovar que Carlo Mosca fos el responsable perquè el cos del pacient va ser incinerat. En els altres dos cadàvers sí que es va poder fer l'autòpsia i en tots dos casos es va detectar presència de drogues en els teixits.

Segons la informació que ha proporcionat el mitjà local 'Il Giorno', aquest medicament es fa servir comunament en els procediments d'intubació i sedació. No obstant això, si s'administra fora dels procediments i sense les dosis específiques pot provocar la mort.

Un fàrmac que, a més, no consta en l'historial mèdic dels morts. En canvi, sí que ha estat registrat en els pacients que van ser intubats. Aquest fet augmenta les sospites sobre que el sanitari sigui el responsable de la defunció de dues persones i d'un delicte de falsificació de document públic.

També han transcendit nous detalls de la investigació que posicionarien a Carlo Mosca com a culpable. Ha sortit a llum un xat amb dues infermeres a càrrec del doctor en el qual admeten que va ser ell qui va donar l'ordre d'administrar el medicament.

«Et va demanar que administressis les drogues sense intubar-los?», va preguntar una d'elles en la conversa. «No, les estic matant només perquè vol alliberar el llit», va respondre l'altra. «Això és una bogeria». A més, Carlo Mosca «es va acostar als membres del personal» del l'hospital després de conèixer els resultats de les autòpsies «per acordar una versió convenient de la història, fins i tot instant-los a declarar coses que no eren certes».

Els companys de Carlo sabien que estava administrant un fàrmac letal

La majoria de companys del doctor coneixien la seva manera d'actuar, «amb l'administració de medicaments per intubar sense fer-ho i fora de qualsevol protocol o pauta», però cap es va atrevir a denunciar ni va informar de la situació «a l'adreça sanitària competent» fins al 23 d'abril.

La conclusió a la qual han arribat les autoritats italianes de moment és que el «fort estrès» al qual es va veure sotmès el doctor quan va haver d'«afrontar la creixent afluència de casos de Covid» va derivar que decidís «administrar drogues prohibides als pacients més greus, amb l'objectiu d'accelerar la seva mort, falsificant les dades contingudes en les respectives històries clíniques».


Comentaris

envia el comentari