Detingut per agredir una dona i estripar-li la roba a la Part Baixa de Tarragona

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha detingut sis persones, per diferents delictes, les darreres 48 hores | Un dels detinguts va mossegar la mà d'un agent de policia

Cap de setmana mogut per la Guàrdia Urbana de Tarragona.  En poc més de 48 hores, la policia local tarragonina ha detingut fins a un total de sis persones per diferents delictes, des de maltractaments en l'àmbit de la llar fins atempata a agents de l'autoritat.

El fet més recent ha esdevingut aquest diumenge, sis de juliol, a les set de la tarda, quan una dona va alertar una patrulla, que circulava per la Part Baixa, perquè estava sent assetjada per un home. L'home va ser localitzat minuts després en un carrer de la zona. Els agents van comprovar les seves dades i van constatar que l'individu tenia vigent una prohibició d'apropament de 500 metres respecte la dona que havia alertat els agents, motiu pel qual va ser detingut. 

Encara dins l'àmbit dels delictes generats per la violència de gènere, prop de les set del matí d'aquest diumenge, la Guàrdia Urbana va acudir a la Part Baixa, advertits per un ciutadà, que un jove estaria agredint a una dona a la via pública. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, van trobar un home subjectant una noia pel braç. Les dues persones coincidien amb la descripció facilitada minuts abans.  La dona presentava diverses blaus al cos i tenia la roba estripada. L'home que presumptament hauria comès l'agressió és el germa de la dona.

Colpeja amb el puny un dels agents i mossega els dits de la mà a un altre

Aquest divendres, cinc de juliol, un veí es va adreçar a una patrulla de la Unitat de Vigilància de Platges a la Móra per explicar que  havia estat a punt de ser atropellat per un cotxe esportiu que estava aparcant damunt la vorera de l'avinguda del Mediterrani.

Quan els agents estaven denunciant l'estacionament incorrecte, un home que es va identificar com a propietari del vehicle es va apropar als agents i va demanar-los que no el multés, amb l'argument que era veí del barri. Quan l'agent va continuar amb la confecció de la denúncia, va començar a rebre crits i insults per part de l'home, que no va voler ensenyar el seu permís de conduir. Instants després, desobeint els agents, l'home va entrar a dins del vehicle i va començar a circular amb la porta oberta, de manera que va colpejar un dels agents, i va fugir.

Uns vint minuts més tard, el vehicle i el seu conductor van ser trobat al carrer Ripollès. Dues patrulles van procedir a la detenció de l'home.  Durant l'operació l'home va colpejar amb els talons un vehicle estacionat que tenia darrere seu, va colpejar amb el puny un dels agents i va mossegar els dits de la mà a un altre.Durant el trasllat del detingut a dependències hospitalàries per l'habitual informe mèdic, l'home va perdre el coneixement. Minuts després, el detingut va explicar als agents que patia crisis epilèptiques severes i sense control mèdic.

Els fets van succeir a l'avinguda Mediterrani de Tarragona.
Els fets van succeir a l'avinguda Mediterrani de Tarragona. | Google Maps

 

Detinguts després d'intentar robar en un domicili

Si el cap de setmana ha acabat amb delictes vinculats a la violència de gènere, no va començar gaire millor.  La matinada de divendres a dissabte el cos policial va tenir coneixement que dues persones haurien intentat robar a l'interior d'un immoble del carrer Ebre. Desplaçat al lloc dels fets els agents van identificar dos individus que coincidien plenament amb la descripció facilitada minuts abans. En adonar-se de la presència policial, els dos individus van llençar a terra un tornavís i unes alicates.

El veí que havia avisat a la Urbana va identificar les dues persones com les que haurien intentat robar a l'interior d'un immoble del carrer Ebre. Desplaçat al lloc dels fets els agents van identificar dos individus que coincidien plenament amb la descripció facilitada minuts abans. En adonar-se de la presència policial, els dos individus van llençar a terra un tornavís i unes alicates.

D'altra banda, i si fa no fa a la mateixa hora que la policia local procedia a la detenció dels dos presumptes lladres,  la Guàrdia Urbana rebia una alerta que un vehicle esportiu circulava pel carrer Marqués de Guad el Gelú sota la influència de begudes alcoholiques. Els agents van localitzar el vehicle i van aconseguir fer-lo aturar a l'alçada del Pont de Santa Tecla.

Quan el conductor va sortir del seient, gairebé va caure a terra i va haver d'asseure's a la vorera perquè era incapaç de mantenir-se dempeus.  El conductor va desatendre en reiterades ocasions les indicacions de l'equip d'atestats desplaçat per realitzar la prova d'alcholèmia. Davant la negativa reiterada de l'home, els agents el van detenir.

També et pot interessar: