Imatge del festival Rusc de 2020

Una dècada de poesia a l'Espluga: El RUSC bufa les espelmes i amplia la programació

El festival del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla protagonitza els vespres d’estiu, des del 14 de juliol i fins al 25 d’agost

Aquest estiu, el RUSC bufa les espelmes. El festival de poesia de l'Espluga de Francolí ha arribat a la desena edició amb una programació carregada de versos que s’allargarà els mesos de juliol i d’agost.

Antònia Vicens, 54è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, el cantautor  Roger Mas, que celebra els 25 anys de trajectòria, o les poetes Blanca Llum Vidal i Laia Carbonell són alguns dels noms destacats d’un cartell on hi trobem recitals de poesia, concerts, presentacions de llibre i arts en viu. D’aquesta manera, el festival del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla celebra els 10 anys  ampliant la programació d’actes els vespres d’estiu, des del 14 de juliol i fins al 25 d’agost.

Avui dimarts dia 19 de juliol i el dijous dia 21, tindran lloc dues presentacions de llibres a les 18.30 h: La Vall Encantada, de Mercè Guillemat, i Miserable miracle, d’Henri Michaux.

Recitals de poesia

L’edició d’enguany comptarà amb dos recitals de poesia amb autors d’arreu del país. El primer serà el 28 de juliol, amb poetes que ja acumulen una llarga trajectòria. A les 20.00 h, Antònia Vicens, Amat Baró, Teresa Colom, Carles Dachs i Joan Todó recitaran el seus versos. La música de Maria Hein tancarà un recital que serà l’acte central del RUSC 2022 i en què hi seran convidats tots els poetes que han format part de la història del festival.

La setmana següent, el 4 d’agost, pujaran a l’escenari dels jardins de l’MVR una generació de poetes més joves: Blanca Llum Vidal, Maria Callís Cabrera, Raquel Pena i Laia Carbonell seran les protagonistes de La Fiblada, un segon recital que va iniciar-se l’any passat. L’actuació musical d’Ivette Nadal, que ha presentat cinc discos i tres poemaris al llarg de la seva carrera, tancarà la jornada.

Venda d'entrades

Seguint amb les propostes musicals i les arts en viu, la mallorquina Joana Gomila presentarà al Museu de la Vida Rural Paradís, on interpreta amb samplers l’univers que envolta el seu paisatge quotidià. Això serà el divendres 29 de juliol a les 19.30 h. L’endemà a les 11.30 h serà el torn per al Rusquet amb l’espectacle familiar El conte de l’Estrelleta i el seu viatge a la Terra.

L’11 d’agost a les vuit del vespre, Cia Du’K’tO farà l’espectacle de dansa i de circ Cafuné, i després hi haurà un concert del grup musical Intana. Finalment, les veus de Sandra Monfort i Mar Grimalt (18 d’agost, 20.00 h) i Roger Mas (25 d’agost, 20.30 h) tancaran el RUSC d’enguany. 

Alguns dels actes del RUSC són amb entrada gratuïta i d’altres tenen taquilla inversa i, per tant, serà l’espectador qui decidirà quant val l’espectacle o concert al que acaba d’assistir. Tota la informació es trobarà a la pàgina web del Museu de la Vida Rural