Cotxe circulant pel carrer de nit

La DGT amplia els vehicles que podem conduir amb el permís B, el bàsic

Trànsit incrementa els quilos de càrrega que es poden portar amb el permís B

La Direcció General de Trànsit ha arribat a un acord beneficiós per al món de transport i, en conseqüència, per a la millora de la venda en línia. Aquest mes, la DGT ha decidit que ampliarà els quilos de càrrega que es pot portar en una furgoneta amb el permís de conduir B, és a dir amb el permís bàsic que es fa servir per als turismes. En concret, passaran dels actuals 3500 als 4250

Així ho ha exposat aquest dimarts en roda de premsa el director de la DGT, Pere Navarro, amb motiu de la seva visita a l'Escola de Repartidors de l'Organització Empresarial de Logística i Transport (UNO) i de Pons seguretat viària, a Coslada (Madrid), on ha assistit juntament amb l'alcalde d'aquesta localitat, Àngel Vivers.

S'amplien de 3.500 a 4.250 els quilos de càrrega en una furgoneta

Navarro ha confirmat que al novembre la DGT es planteja ampliar de 3.500 a 4.250 els quilos permesos de càrrega en una furgoneta, de les que es puguin conduir amb el permís B. Com explica el mitjà 'Las Provincias', el director ha afirmat que l'objectiu és promoure l'ús de furgonetes elèctriques, i les bateries incrementen el pes del vehicle.

Durant aquest 2020 ja han mort 41 persones en accidents de furgonetes, més de la meitat que en tot el 2019, exercici en què en van morir 80, segons ha advertit el responsable de Trànsit. Així mateix, ha afegit que les furgonetes suposen el 7% de parc automobilístic d'Espanya i el 5% dels morts en accidents de trànsit.

Segons ha explicat, l'accident més comú de furgonetes se sol produir al matí per sortida de la via o per xoc frontal. Set de cada deu furgonetes implicades en accidents mortals tenien més de deu anys d'antiguitat, l'11% més de 20 i el 5% més de 25.

El sector del transport suposa el 6% del PIB i 80.000 llocs de treball

La DGT posa a disposició dades exhaustives com que el 28% dels morts en accidents en furgonetes no portava el cinturó de seguretat. El director general de Trànsit, a més, ha volgut donar el valor que es mereix el sector del transport i de la logística, sobretot en aquesta època de pandèmia pel coronavirus, i ha recordat que aquest sector suposa el 6% de producte interior brut d'Espanya i possibilita més de 800.000 llocs de treball.

A parer seu, el sector del transport i de la distribució de mercaderies és ara un dels estratègics més importants juntament amb el sanitari, per això Pere Navarro ha volgut destacar també que el parc de camions i furgonetes a Espanya és de cinc milions de vehicles i que cada any se'n matriculen uns 200.000.

Les motocicletes i les bicicletes s'han incorporat al sector de la distribució de mercaderies, segons apunta Navarro, i ell mateix ha demanat als repartidors que van en bici que portin casc. Ha indicat que només amb motiu de ve Black Friday es repartiran 50 milions de paquets dels cent milions que es distribuiran fins al final de les festes nadalenques.

65% dels clients tornen a comprar un producte en línia en funció del seu lliurament

D'altra banda, Francisco Aranda, el president d'UNO, Organització Empresarial de Logística i Transport, ha subratllat que el 65% dels clients decideixen tornar a comprar un producte en una botiga en línia en funció de l'experiència de lliurament. En canvi, el 72% considera important o molt important la qualitat d'aquest servei.

Francisco Aranda ha demanat als ciutadans que facilitin la tasca dels repartidors, que es troben diàriament amb dificultats i obstacles. Un dels exemples més clars i que Aranda ha comentat per a 'Las Provincias' és Madrid, que té 101.000 establiments del que només 7.000 tenen zona pròpia de càrrega i descàrrega.