IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La DGT confirma que no totes les caixes contenen un radar

El director de la DGT ha explicat que no sempre es necessari posar un radar, perquè amb el cartell informatiu els conductors ja disminueixen la velocitat

Pere Navarro ha confirmat que no totes les caixes contenen un radar a l'interior| Cedida
 

És habitual que saltin les alarmes entre els conductors quan s’activa un nou radar a la carretera per la qual se circula habitualment o hi hagi un enduriment de la normativa, però no és tan habitual que la Direcció General de Tràfic (DGT), admeti que algunes de les caixes col·locades pel territori català no contenen radar.

El director general de la DGT, Pere Navarro, ha confirmat un dels rumors més extensos entre els conductors i explica que en molts casos no és necessari posar un radar perquè «amb només el cartell d’avís de radar ja sorgeix efecte» i fa que molts conductors redueixin la velocitat.

Navarro ha volgut recordar que no col·loquen els radars amb afany recaptatori, sinó que el principal objectiu de la DGT és que els conductors disminueixin la velocitat a les carreteres catalanes. Navarro també ha confirmat que, tot i que si es preveu realitzar una gran expansió de radars a les carreteres, sí que es continuaran col·locant «en aquells trams o llocs on puguin ser útil».

El principal objectiu dels radars és aconseguir que es respectin els límits de velocitat | DGT

Només mesures centrades en els vianants

Una altra polèmica és el marge d’error dels radars pel que molts conductors recorren als tribunals dubtant de la fiabilitat de la multa. Per això, el dirigent de la DGT no ha descartat que hi hagi un augment al marge per multar per l’excés de velocitat, per evitar certes discussions.

Navarro ha volgut destacar la feina de  la DGT protegint als vianants, ja que assegura que al país hi ha «molta gent gran» i que hi ha «molta gent que camina». Part de la normativa imposada ha estat una regulació especifica pels patinets elèctrics, ja que últimament hi ha hagut algun atropellament degut a la seva circulació. Navarro també ha manifestat que li agradaria que s’aprovés una mesura al Consell de Ministres per reduir la velocitat de ciutat de 50 a 30 Km/h.


Comentaris

envia el comentari