ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Interior fixarà en 90 km/h la velocitat màxima en les carreteres convencionals

La mesura afectarà totes les vies amb un voral de més d'un metre i mig, on ara es pot circular a fins a 100 km/h

Imatge d'un senyal de trànsit
Imatge d'un senyal de trànsit de velocitat   | Cedida

El govern espanyol aprovarà aquest divendres, 28 de desembre, durant el Consell de Ministres, la reducció de la velocitat màxima permesa a les carreteres secundàries de tot l'Estat. Aquesta mesura confirma el que ja va avançar ara fa unes setmanes el director de la Direcció General de Trànsit (DGT), Pere Navarro. 

El nou límit per a les carreteres convencionals serà de 90 km/h. Aquest tipus de vies representen una part molt important de la xarxa de carreteres espanyoles, amb uns 10.000 km, i, per tant, la reducció afectarà la major part dels conductors. Després de l'aprovació, l'executiu de Pedro Sánchez espera tenir a punt la nova senyalització en un termini de 30 dies. Ara bé, no es canviaran els senyals, sinó que s'optarà per l'ús d'adhesius per indicar els nous límits.

L'objectiu és tenir un límit semblant a la resta d'Europa

Les carreteres que es veuran afectades per aquest canvi són aquelles on actualment es pot circular a una velocitat màxima de 100 km/h. Aquestes són, normalment, vies amb un carril per cada sentit de la marxa i que tenen un voral de més d'un metre i mig. El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va explicar ara fa uns dies que l'objectiu d'aquesta nova limitació de velocitat és «provar d'igualar la velocitat màxima en aquestes vies amb l'establerta en altres països del nostre entorn». 

Carretera secundaria
Imatge d'una carretera secundària | Cedida

 

10.000 km de carreteres modificaran la seva velocitat màxima

Uns 10.000 quilòmetres del total de 165.000 que componen el sistema de carretes espanyol es veuran afectats per aquesta modificació de les normes de trànsit. Tot i això, sembla que aquest podria que no fos l'únic canvi que es planteja el govern espanyol.  Diversos executius anteriors s'han plantejat seguir el model d'altres països on el límit per aquest tipus de carreteres és de 80 km/h.

Grande-Marlaska no va confirmar si el seu ministeri estudia aquesta opció, però se sap que Pere Navarro no hi estaria en contra.  L'actual director de DGT ha admès que reduir la velocitat màxima en les carreteres convencionals era una de les seves prioritats, ja que en aquest tipus de vies és on tenen lloc la majoria d'accidents amb víctimes mortals, concretament un 76%.  

Canvis en el sistema de carnet per punts

A més de modificar els límits de velocitat, la DGT i el ministeri de l'Interior volen actualitzar el sistema d'infraccions del carnet per punts. Contemplen la possibilitat d'augmentar el nombre de punts i la quantitat que s'ha de pagar si som sancionats per distraccions al volant. Això es deu al fet que aquest tipus de distraccions, com parlar pel mòbil mentre es condueix, són la primera causa de mortalitat a les carreteres. 


Comentaris

envia el comentari