La DGT multarà amb 200 euros si poses la benzina malament

L'organisme públic ha anunciat noves infraccions que podran ser sancionades econòmicament a partir del 2019
Imatge d'un cotxe mentre s'omple el dipòsit | Arxiu

 

Els conductors hauran de ser més curosos quan omplin el dipòsit del seu cotxe d'aquí a uns mesos. Fer-ho sense apagar el motor, parlant pel mòbil, fumant o amb la ràdio encesa podria suposar una multa de 200 euros. Aquesta serà una de les noves infraccions que la DGT preveu multar a partir de 2019.  

 

L'organisme públic que regula la circulació a les carreteres espanyoles ha anunciat que té previst introduir modificacions a la Llei sobre Trànsit, Circulació de Vehicles de Motor i Seguretat Viària. Els conductors, però també els vianants, hauran d'estar atents davant les noves situacions que els poden portar a ser multats. 

 

La nova llei de Trànsit

A partir de l'any vinent, els usuaris de les carreteres espanyoles no només s'hauran de preocupar de no cometre les infraccions més conegudes com conduir sota els efectes de l'alcohol o amb excés de velocitat, hauran de tenir en compte que hi ha situacions menys habituals que podran ser multades. A més, caldrà que tinguin en compte el següent principi del dret: 'Ignoratio juris non excusat', és a dir, el desconeixement de la llei no eximeix de complir-la. 

 

La DGT prepara multes de 80 fins a 2.400 euros a més de la pèrdua de punts, per accions molt comunes com menjar al volant, llençar objectes per la finestreta o treure el braç. Altres situacions que passaran a ser punibles seran fer un ús excessiu del clàxon, conduir amb la música molt alta o besar-se mentre es condueix.

 

Els vianants també podran ser sancionats

Els vianants també tindran la seva pròpia secció dins d’aquesta nova llei. Es preveu que puguin ser multats amb 200 euros per creuar un pas de vianants de manera massa lenta si no hi ha cap raó que ho justifiqui.  

 

Si un transeünt es veu implicat en un accident i n'és el culpable, la policia el podrà sotmetre a una prova d'alcoholèmia o a un test de detecció de drogues. La negativa a fer-se les proves tindrà la mateixa conseqüència que pels conductors. L'implicat serà multat amb una quantitat que anirà dels 500 als 1000 euros.