Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Façana de la seu del Consell comarcal de la Conca de Barberà.

La Conca de Barberà commemora el Dia Internacional de les Dones Rurals

Solivella acollirà la Trobada de Dones de la comarca

Façana de la seu del Consell comarcal de la Conca de Barberà.
Façana de la seu del Consell comarcal de la Conca de Barberà | Redacció

 

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, conjuntament amb Concactiva, organitzen diverses accions per tal de commemorar el Dia Internacional de les Dones Rurals. Per una banda, el 15 d'octubre a les 18.30 h al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí es durà a terme la taula rodona "El paper de les dones al món rural del segle XXI". Aquest acte ha estat promogut per les Conselleries Comarcals d'Igualtat i Migracions i de Sostenibilitat, Paisatge i Agricultura.

Per altra banda, el 17 d'octubre de les 10.00 h a les 12.00 h a Concactiva s'impartirà el taller Claus de l'emprenedoria en femení en l'actualitat, a càrrec de Blanca Moreno, sociòloga, directora de la consultoria MiT i integrant del llibre "Biografies rellevants de les nostres emprenedores" d'Àngel Font. Les inscripcions es poden fer per correu electrònic a siad@concadebarbera.cat o trucant al telèfon 977 86 12 32.

Solivella acull la Trobada de Dones de la Conca

El dissabte dia 26 d'octubre les dones de la Conca de Barberà es trobaran a Solivella en la Trobada Comarcal de Dones, que se celebra de forma consecutiva cada any des del Consell Comarcal de la Dona. Aquesta jornada festiva, promoguda també pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb la col·laboració de les associacions de dones de la comarca i dels ajuntaments, va néixer amb l'objectiu de crear un espai compartit d'experiències i vincles per enfortir l'associacionisme de la comarca.

Aquest any, la trobada ha estat organitzada pel Grup Cultural de la Dona de Solivella i es commemorarà el Dia Internacional de les Dones Rurals. El Dia Internacional de les Dones Rurals, el 15 d'octubre, és el dia reconegut per l'ONU en el qual es posa en relleu l'aportació de les dones al desenvolupament rural. Les dones rurals representen més d'un terç de població mundial i el 43% de la mà d'obra agrícola, segons Nacions Unides.  També es denuncia la desigualtat que pateixen respecte als seus homòlegs masculins quant a l'accés a la terra, crèdits, materials agrícoles, mercats, educació, assistència sanitària, espais de participació política, etc.

El programa d'aquesta diada constarà d'una visita cultural pel municipi, del dinar de germanor al pavelló poliesportiu i es clausurarà amb la representació de l'obra de teatre en versió catalana de La jaula de las locas, a càrrec de la companyia La Teatr'Era. Pot participar a la trobada qualsevol dona, estigui o no associada. Informació i inscripcions fins al dia 21 d'octubre a l'Associació de dones del municipi.