sant-jordi-valls

La plaça del Pati de Valls es converteix en el centre neuràlgic de la celebració de Sant Jordi

La despertada dels Dracs serà a les 6 de la tarda. A continuació, tindrà lloc la cercavila pels carrers més cèntrics de la ciutat

Des de primera hora del matí la capital de l'Alt Camp ha sortit al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi. Com cada any, els carrers més cèntrics de la ciutat com el carrer de la Cort, la plaça del Blat, el carrer Jaume Mercadé i la plaça del Pati s’omplen de gom a gom amb parades de llibreters i floristes. No obstant això, enguany el temps incert pot condicionar el desenvolupament habitual de la jornada.

La festivitat també té un caràcter d'aniversari a Valls. Es compleixen cinc anys de la inauguració de les noves instal·lacions de la Biblioteca Carles Cardó en l'edifici de nova planta, alçat en ple Barri Antic. Aprofitant aquest fet, durant el dia d'avui diverses activitats pivotaran al voltant de l'efemèride. La diada compta amb un notable volum de tallers i actes participatius en la plaça de Pilar Prim, i la novetat principal és un espectacular dibuix 3D sobre els dracs, els llibres i les roses a càrrec de l'artista Toni Ortiz.

Alhora, la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és una festa que en els últims anys ha adquirit un to reivindicatiu de la cultura catalana amb motiu de l'empresonament dels presos polítics i les persones exiliades. Per això molts balcons i racons de la ciutat s’engalanen amb la senyera, estelades i llaços grocs, com passa en més dates assenyalades. 

sant-jordi-valls
Durant tot el dia la plaça Pilar Prim acull diverses activitats adreçades als xiquets de la ciutat | Albert Oliva

 

Sant Jordi desperta els dracs de la ciutat

A partir de les 6 de la tarda, la plaça del Pati s'omplirà de gom a gom per despertar els dracs de Valls. Els nens i nenes de la ciutat cantaran dues cançons perquè els dracs es despertin i ballin per primera vegada aquest any. Seguidament, faran una cercavila pels carrers del Barri Antic i una encesa final. 

.

A continuació, el Pati acollirà una ballada de sardanes amb la cobla Vents de Riella, que finalitzarà cap al vespre quan la capital de l’Alt Camp es començarà a acomiadar d’una diada que si el temps acompanya, haurà aplegat milers de persones en els carrers.

Vallmoll organitza un intercanvi de llibres

Els llibres són, juntament amb les roses, els coprotagonistes de la diada de Sant Jordi. En comptes de comprar-los de nou, a Vallmoll han organitzat un intercanvi de llibres per tal de reciclar aquells que ja hem llegit i que una altra persona li pot donar una segona vida. L'intercanvi de llibres es fa des de les quatre de la tarda fins a dos quarts de vuit de vespre. Durant l'activitat, organitzada per Fem Vallmoll, es fa al carrer de la Muralla, davant del Restaurant el Pilar d'en Joan, i es regalen punts del llibre exclusius, xapes i coca amb xocolata. 

A la parada de Fem Vallmoll s'ha fet un intercanvi de llibres usats
A la parada de Fem Vallmoll s'ha fet un intercanvi de llibres usats | cedida

 

Potser també t'interessa: