Òscar Peris i Carles Mundó durant la presentació del projecte del CPO l'any 2016 a Tarragona.

Dídac Nadal reclama a ERC que pressioni la Generalitat per aturar el projecte del CPO

El portaveu de Junts per Tarragona creu que el Centre Penitenciari Obert «no és prioritat» i «ha d'anar acompanyat del Palau de la Justícia»

El portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, reclama a l'equip de govern —ERC i ECP— que pressioni a la Generalitat per aturar el projecte del Centre Penitenciari Obert. Nadal ha assegurat que es tracta d'un equipament que «no és prioritari i que no ha demanat ningú» i que, a més, no té el suport del veïnat de la zona. Malgrat tot, la licitació de les obres ja ha començat i es preveu que la construcció s'iniciï abans d'acabar l'any. «Emplaço a l'actual equip de govern a què traslladin a la Conselleria de Justícia la necessitat de paralitzar aquest projecte i donar prioritat a un Palau de Justícia», ha expressat Dídac Nadal. 

Dídac Nadal reclama aturar el CPO i prioritzar l'arribada del Fòrum Judicial

«Emplaço a l'actual equip de govern a què traslladin a la Conselleria de Justícia la necessitat de paralitzar aquest projecte i donar prioritat a un Palau de Justícia que permeti agrupar en un sol centre els jutjats i altres dependències judicials que actualment estan repartides en 8 edificis per tota la ciutat». Així de clar s'ha mostrat Dídac Nadal sobre el projecte del nou CPO a Tarragona. El portaveu de JxTGN assegura que «la Generalitat sempre s'ha mostrat partidària d'això» i que «el CPO i el Palau de Justícia han d'arribar de la mà». 

«Al darrer ple es va aprovar una moció per una amplíssima majoria on es deixava clar que la prioritat havia de ser la ciutat judicial», ha insistit Nadal, qui ha demanat a ERC que «transmeti l'opinió de la majoria dels grups municipals a la Conselleria de Justícia sense tenir por d'entrar en contradiccions amb el seu partit». 

«Els veïns estan preocupats»

Per altra banda, Nadal ha compartit la «preocupació» del veïnat per l'obertura del CPO. «Els veïns estan preocupats perquè el centre s'ubicarà al costat d'una escola, una llar d'infants i un parc infantil», ha manifestat el portaveu de JxTGN, qui ha acabat dient que «s'està vulnerant el dret a informació dels veïns que en diverses ocasions han preguntat a la Generalitat pels usos de l'equipament». Els veïns preparen mobilitzacions pels pròxims mesos i les obres començaran, previsiblement, abans d'acabar l'any.