Cotxe dia plujós

Dilluns passat per aigua a tot Catalunya: avisos per pluges imminents

Les precipitacions començaran a partir del migdia a tot el territori català

Després d'un cap de setmana amb temperatures hivernals i pluges a bona part del territori català, sembla que s'allargarà durant l'inici d'aquesta setmana. La pluja ha arribat per a quedar-se a Catalunya, com a mínim, durant un parell de dies. Aquesta tarda podria ploure o nevar a gran part de les comarques catalanes.

Al llarg del matí d'aquest dilluns, 12 de desembre, la nuvolositat augmentarà progressivament a tota Catalunya i deixarà el cel cobert, amb núvols compactes i grisos. No serà fins tard al vespre que aquesta nuvolositat densa començarà a marxar. Així i tot, hi haurà nombrosos bancs de boira que localment deixaran el cel molt ennuvolat a les comarques lleidatanes i a la zona centre del territori català.

Temperatures hivernals amb mínimes sota zero

Després d'unes temperatures pròpies del mes de gener, la màxima s'enfilarà cap a dalt lleugerament amb un ascens moderat a punts del litoral. Malgrat això, els valors mínims A totes les comarques als Pirineus les mínimes estaran sota zero i destaca la comarca de la Cerdanya on es podria sobrepassar els sis sota zero en punts del vespre.

Aquests valors baixos vindran acompanyats d'un vent suau i fluix en direcció variable en general. Tanmateix, podrien haver-hi cops forts de vent a zones del litoral gironí a partir de migdia i vent de component sud a les zones d'alta muntanya.

Pluja i neu arreu del territori 

A partir de migdia s'esperen precipitacions a les comarques de Lleida i Terres de l'Ebre que gradualment s'estendran a la resta del territori. En general serà feble i minsa tot i que podria ser localment moderada a punts de l'Alt Pirineu i l'Aran, Lleida, Catalunya Central, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Concretament, plourà al Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf, l'Alt Penedès, l'Anoia, la Segarra, la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, l'Aran, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Maresme, el Vallès Oriental, el Moianès, el Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès, l'Osona, la Selva, el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Garrotxa i l'Alt Empordà

Imatge del temps la tarda de dilluns, 12 de desembre
Imatge del temps la tarda de dilluns, 12 de desembre | Meteocat

Pel que fa a la cota de neu es mourà entre els 1.000 i 1.200 metres amb tendència a augmentar fins als 1.800 - 2.000 metres durant la tarda. Tot i això, a primera hora de la tarda podrà baixar puntualment fins als 800 metres a la zona sud del Pirineu i Prepirineu occidental. S'haurà d'anar amb compte, ja que la visibilitat empitjorarà i quedarà regular en general i dolenta a zones de muntanya.