Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, amb una mascareta del club a la inauguració institucional de Casa Seat

Bartomeu plega: el president i la junta del Barça dimiteixen en bloc

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, amb una mascareta del club a la inauguració institucional de Casa Seat
Cal esperar 10 dies perquè el Barça validi les firmes presentades | Europa Press

Josep Maria Bartomeu decideix plegar. El president del Barça i la seva junta decideixen dimitir en bloc després que hagi expirat el compte enrere per la moció de censura i el Govern hagi donat via a lliure a la votació. Si bé és cert que ahir mateix el president blaugrana insistia que no tenia motius per dimitir, també ho és que 24 hores després ha optat per la via més dràstica.

El president del Barça ha resolt la disjuntiva i, en comptes d'esperar i afrontar el vot de censura impulsat per Farré i coordinat per la plataforma Més que una Moció, ha decidit dimitir. Així, després de molts mesos sent el focus d'atenció, conjuntament amb Leo Messi, qui volia, en un principi, marxar del club, les tàctiques de l'ara expresident del Barça han estat en va.

La posició ferma del Govern, de fet, ha obligat  que Bartomeu i la seva junta marxi del Barça després d'arribar el 2010 gràcies a Sandro Rosell. Bartomeu ha estat el màxim mandatari de l'entitat durant sis anys i mig després d'assumir el càrrec.

El Barça, contra el Govern

L'ara expresident del FC Barcelona va qüestionar en el seu moment en una carta dirigida al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, la viabilitat de celebrar la votació de la moció de censura en contra de la seva Junta Directiva els dies 1 i 2 de novembre, una acció que per al promotor del vot de censura, Jordi Farrés, era «un despropòsit» que podria comportar l'inici d'accions legals si no se celebra en aquestes dates.

Bartomeu no demanava la cancel·lació de la votació de la moció de censura en contra de la seva Junta Directiva, però sí que qüestionava la idoneïtat de dur-la a terme en la data límit prevista pels Estatuts del club, així com el protocol del Govern.

Si la Generalitat va demanar en el seu moment que s'ampliessin les seus de votació a 21, donant via verda a les dates de l'1 i 2 de novembre, el Barça va esgrimir, però, que era impossible a escala logística preparar tals seus i, davant la nova situació de petició d'estat d'alarma, defensava que la votació hauria de tenir com a seu única el Camp Nou.