Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu del Palau de la Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona es reivindica «com a motor» i injectarà 10 MEUR més als ajuntaments del territori

Obre noves línies de subvencions per a la transició energètica, la salut pública o les polítiques d'habitatge

Nou impuls al  món local de les comarques de Tarragona per part de la Diputació. La institució supramunicipal que presideix Noemí Llauradó ha anunciat aquest dimarts que injectarà una nova bossa de  9,6 milions d'euros  als ajuntaments i als consells comarcals del territori a través d'unes noves línies de subvencions  i ajuts «per fer de les nostres comarques  un lloc millor on viure», en paraules de Llauradó. La nova injecció  econòmica té previst activar-se aquest mateix estiu.

Les subvencions  anunciades fan referència a quatre grans eixos: l'impuls a la transició energètica, la recuperació dels estralls de fenòmens meteorològics extrems com el Glòria o la Filomena, ajuts en salut pública i per desenvolupar entorns més saludables i, en quart lloc, subvencions a les diferents polítiques municipals d'habitatge. «Estem parlant de fer realitat els grans reptes que ens interpel·len com a societat», ha recordat Llauradó, tot posant el focus en el desplegament de la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

La Diputació vol un projecte de tren-tram més integrat amb l'activitat urbana

Les línies d'ajuts van en la línia dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) i el Pla de Mandat vigent que marca el rumb de la Diputació, i es contemplen com a «una eina més per reduir les emissions  de diòxid de carboni als municipis de Tarragona en fins a un 40%», ha detallat la presidenta, d'aquí al 2030. Amb aquesta nova injecció de gairebé 10 MEUR a disposició del món local, el total de recursos  a disposició del món local ja s'eleva als 34 milions. Llauradó ha reivindicat la responsabilitat  de la institució «com a motor  i lideratge» del territori.

Sense perdre de vista l'anunci i les polítiques sostenibles  que s'hi desprenen, Llauradó ha aprofitat la compareixença pública per referir-se al projecte del  futur tren-tram de la Costa Daurada, que ha valorat com una eina «que contribuirà a articular la segona àrea metropolitana del país» amb èxit, i del qual ha celebrat «les passes endavant» que van prenent forma.

No obstant això, la presidenta ha puntualitzat el prec de la Diputació a què el futur transport «es pugui integrar  amb l'activitat urbana» amb un format molt més pròxim al tramvia  que al tren, per tal de facilitar la convivència amb els nuclis de població. Una segona al·legació, i no per això menys important, és la que sol·licita que el futur tren-tram connecti el nucli de Cambrils  amb l'estació del Corredor Mediterrani, un traçat que la Diputació considera «fonamental». Malgrat l'accent de les veus locals, el projecte va a càrrec del Departament de Territori  de la Generalitat de Catalunya.