diputacio-tarragona-seu

La Diputació injecta 5 MEUR més als ajuntaments per millorar carrers i equipaments

Els ajuts formen part del Pla d'Acció Municipal (PAM) del segon semestre del 2019 | Es destinen a impulsar noves actuacions locals

La Diputació de Tarragona ha aprovat injectar més de 5 milions d'euros als ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre en la segona tongada anual del Pla d'Acció Municipal (PAM), corresponent al darrer semestre del 2019. Els ajuts beneficiaran més d'un centenar de municipis i volen permetre a les administracions locals la possibilitat d'impulsar actuacions de millora, especialment, en carrers i equipaments.

La institució ja va avançar a principis d'any la intenció de destinar 10 milions d'euros per aconseguir aquest «equilibri territorial», una xifra que s'assolirà amb la segona convocatòria del PAM de l'any. D'aquest total de 5 milions, dos es destinaran a sufragar despesa corrent i els altres tres finançaran noves inversions arreu de la demarcació del sud de Catalunya.

Quines actuacions pagarà el PAM del segon semestre del 2019 a la demarcació de Tarragona?

La Diputació de Tarragona ha seleccionat diverses actuacions per finançar-les amb aquests fons, i les ha repartit arreu del territori. Es contempla restaurar la Font Lluminosa de la plaça Font de la Manxa de Valls, instal·lar reductors de velocitat a Mont-roig del Camp, accions de condicionament parcial de l'edifici municipal Avi Pau de Cunit, la urbanització d'una zona verda al carrer Lleida a Torredembarra, adequar un parc municipal a Masroig o la protecció del marge dret del riu Gaià a Santa Coloma de Queralt.

A les Terres de l'Ebre, també destaquen altres actuacions com la pavimentació de diversos camins municipals a Roquetes,  construir un edifici d'ús social a Amposta o adequar la vorera de davant el casal municipal de Vilalba dels Arcs.

També et pot interessar