Discoteques i bars de copes, en perill: un 40% podria tancar portes definitivament

El Govern treballa amb una previsió de reobertura del sector d'aquí a dos mesos

La decisió del Govern de prorrogar el tancament de l'oci nocturn malgrat que aquesta mitjanit finalitza l'estat d'alarma no ha agradat el sector, que a través de la patronal FECASARM ha carregat contra la Generalitat. En aquest sentit, el Procicat començarà a estudiar la reobertura de les discoteques i bars de copes, tot i que no es preveu una repressa progressiva de l'activitat fins d'aquí a dos mesos.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En una entrevista al programa 'Via Lliure' de RAC 1, el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha explicat que des que va esclatar la pandèmia el març de 2020 han tancat més de 500 locals, una xifra que en els pròxims dos mesos podria multiplicar-se per tres. Boadas ha alertat que fins a un 40% dels locals d’oci nocturn podrien tancar si no es reprèn l’activitat aviat.

El secretari general de FECASARM ha assegurat que «dels 3.500 locals que hi ha a Catalunya, un 15% ha hagut de tancar i un 30-40% més està en via de fer-ho, tret que arribi una reactivació urgent de l'activitat».

El perill de festes descontrolades i 'botellons'

En l'entrevista amb l'emissora de ràdio catalana, Boadas ha alertat del risc que suposen les festes que s'organitzen fora d'entorns segurs, com podrien ser els locals. En aquest sentit, ha afirmat que la no reobertura de l'oci nocturn provocarà «moltíssimes festes il·legals i 'botellons'», un fet que suposarà que «els contagis es multipliquin». Així mateix, ha manifestat que «si la situació epidemiològica empitjora, es restringiran les activitats legals». FECASARM ha reivindicat que els locals ofereixen «un 99,9% de seguretat» davant les festes il·legals.

Joaquim Boadas ha lamentat que les converses entre el sector i la Generalitat no avancen, alhora que ha assegurat que encara no s'ha concretat la prova pilot que l'oci nocturn vol fer a Barcelona el pròxim 21 de maig, amb 4.000 assistents, amb prova d'antígens i mascareta, repartits en una desena de locals de la capital catalana. La patronal ha mostrat el seu malestar també en considerar que l'administració no «aprofita» les proves pilot fetes al Palau Sant Jordi, amb motiu del concert de Love of Lesbian, ni de la Sala Apolo.

Davant tot això, la patronal de l'oci nocturn ha amenaçat de recórrer la restricció als tribunals si el tancament dels locals es prorroguen.


Comentaris

envia el comentari