La reobertura de discoteques era un dia molt esperat pel sector d’oci, que ha vist la seva activitat estancada des del passat mes de març quan es va declarar l’estat d’alarma. Ara, un cop oficialment finalitzat, encara queda el dubte de la gestió de discoteques, un focus de contagi ara encara més puntualitzat amb l’entrada de turistes a les nostres fronteres.
Aquest dilluns, la Generalitat anunciava la prohibició de ballar amb desconeguts als locals d’oci nocturn i un aforament limitat. Així, les discoteques catalanes han alertat de la quantitat «d’acomiadaments» que provocarà aquesta nova resolució.
Les discoteques catalanes limiten les interaccions a les pistes
D’aquesta manera, només es podrà accedir als locals d’oci nocturns si es fa amb un previ registre i només acompanyats de «gent amb la qual es tingui contacte de forma habitual», el que serien familiars i amics més íntims. Així, estarà totalment prohibit interactuar amb «desconeguts» per ballar o parlar.
Si per les circumstàncies els locals no poden assegurar que aquestes mesures es puguin complir, les pistes de ball quedaran tancades i passaran al concepte que s’ha instal·lat durant les últimes setmanes: ocupades per taules i cadires on es podrà interactuar únicament amb aquells que es tingui contacte habitual.
Des de la patronal assenyalen que amb aquestes mesures es «desnaturalitza» el concepte de discoteca i asseguren que ells «compleixen totes les mesures higièniques i sanitàries» exigides per a la reobertura.
El sector de l’oci nocturn alerta de nombrosos acomiadaments
Per la seva banda, la patronal d’oci Fecalon ha demanat al Govern «seguretat jurídica i que no hi hagi més improvisacions» a l’hora de gestionar la indústria. De la mateixa manera, han alertat que això suposarà una gran quantitat d’acomiadaments justament després d’haver finalitzat els acomiadaments temporals causats per l’estat d’alarma.
En una conferència de Fecalon que va tenir lloc aquest dilluns després de l’anunci de Quim Torra sobre les limitacions als locals d’oci nocturn, la patronal advertia un futur incert pel sector: «Els propietaris han finalitzat els ERTEs per començar a operar i ara es troben amb noves limitacions d’aforament i ball. Això posa en risc llocs de treball».
Des de la indústria catalana de l’oci nocturn reclamen al Govern un pla per salvar els seus negocis després d’una aturada de tres mesos en el sector. «Reclamem un pla d’ajudes del Govern català. La situació frega el catastròfic». A més, adverteixen que la Generalitat hauria de tenir en compte que «canviar la normativa quan ja ha finalitzat l’estat d’alarma, endurint-la novament, podria derivar en reclamacions patrimonials».