El llegat del Bulli: Disfrutar i Tickets, entre els millors 20 restaurants del món

El francès Mirazur, considerat el millor per la revista Restaurant

Aquest dimarts se celebra a Singapur la gala que corona els millors 50 restaurants del món. I ho fa amb un nou format que comporta que els restaurants que ja han guanyat algun cop el guardó no puguin repetir, de manera que El Celler de Can Roca ja no optarà mai més a formar part de la llista. Això sí, se li reserva un nou espai entre els que alguna vegada han estat en el lloc més alt mundial.

 

Tot i l'absència del Celler, dos restaurants catalans han aconseguit col·locar-se entre els 20 millors del món. El Disfrutar, dels xefs, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas enfila posicions i és considerat a partir d'avui el novè millor restaurant del món per la llista, mentre que el restaurant Tickets, d'Albert Adrià, assoleix la vintena posició.

D'esquerra a dreta, els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, en una imatge d'arxiu al restaurant Disfrutar de Barcelona. | ACN.

 

Tant Disfrutar com Tickets tenen una cosa en comú: els podríem catalogar com a fills de El Bulli, el mític restaurant de Ferran Adrià. Els tres xefs del primer es van fer grans a les cuines del mític espai, mentre que darrere el Tickets hi ha Albert Adrià, germà petit de Ferran. El Disfrutar compta des del passat any amb dues estrelles Michelin, mentre que Tickets en té una, com ara l'Enigma, un altre restaurant d'Albert Adrià.

 

La llista és escollida per 1.040 xefs, crítics i experts de tot el món i està coordinada per la revista britànica Restaurant, que ha dividit el món en 26 regions i en cadascuna d'elles ha seleccionat com a jurat a un panell de 40 persones, cadascuna de les quals emet 10 vots, 4 d'ells a restaurants de fora de la seva pròpia regió i que hagin visitat en els últims 18 mesos.

 

Albert Adrià
Albert Adrià, el responsable del Tickets | Guia Repsol

 

Els guanyadors del 2019

Si bé trobem dos catalans entre els primers, el gran guanyador d'aquest any ha estat el Mirazur, restaurant situat a Menton, França. La segona posició ha estat pel Noma, de Copenhagen, mentre que el tercer és un basc, l'Asador Etxebarri, a Axpe, a Biscaia. Destaca també la setena posició del Mugaritz, també basc (Rentería) i l'Azurmendi, de Larrabetzu.

 

Els 10 millors:

1. Mirazur (Menton, França)

2. Noma (Copenhagen, Dinamarca)

3. Asador Etxebarri (Atxondo, País Basc)

4. Gaggan (Bangkok, Tailàndia)

5. Geranium (Copenhagen, Dinamarca)

6. Central (Lima, Perú)

7. Mugaritz (Sant Sebastiá, País Basc)

8. Arpége (Paris, França)

9. Disfrutar (Barcelona)

10. Maido (Lima, Perú)

 Comentaris

envia el comentari