Pla general d'alumnes d'una escola fent cua per prendre'ls la temperatura.

Disminueixen els grups escolars confinats a Catalunya: passen de 1.230 a 1.165 en les últimes hores

Als centres educatius s'han detectat 4.287 positius des de l'inici de curs, 295 més que en el darrer balanç.

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 1.165, 65 menys que els declarats aquest dimarts, segons dades del Departament d'Educació. En total, als centres educatius s'han detectat 4.287 positius des de l'inici de curs, 295 més que en el darrer balanç. D'aquests, 3.815 entre alumnat, 434 entre docents i personal d'administració i serveis i 38 entre personal extern. Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 28.039, 26.353 alumnes, 1.433 docents i personal d'administració i 253 personal extern. Les persones en quarantena han baixat en 1.562. D'altra banda, continua tancat completament un centre a Catalunya, una llar d'infants a l'Hospitalet de Llobregat.

100.000 tests PCR des de l'inici del curs

Paral·lelament, el secretari de Salut, Josep Maria Argimon també ha explicat que en les 3 setmanes de curs escolar s’han fet pràcticament 100.000 PCR a persones del cens escolar, dada que contrasta amb les 117.472 PCR que s’havien fet des de l’inici de la pandèmia fins al 13 de setembre. «Anirem pujant la intensitat de l’activitat de cerca de contactes estrets a les escoles i anirem creixent en les estratègies per trobar-los».

Ha fet un repàs sobre els cribratges escolars intensius en curs a diferents poblacions, i ha dit que s’estan fent a l’Hospitalet de Llobregat (unes 5.000 persones), a tres escoles de Sant Adrià del Besòs (8.000 persones), a Tortosa s’hi va començar dilluns i es farà a tots els centres de la ciutat; a l’escola Escola Angelet de Mataró, i que està previst fer-ne a totes les escoles de Salt (8.000 persones).

Per Argimon preveure les mesures que es duran a terme per les Cavalcades de reis no té sentit. «Queda molt, tres mesos és una eternitat», ha exposat. Delgado ha indicat que el criteri ha de ser que «les activitats que comporten aglomeració no es poden celebrar». «Buscarem què es pot fer i què no, queda molt i tenim altres reptes pel camí», ha reblat.

Per Tot Sants ha dit que a part de «les línies vermelles d'evitar les aglomeracions i el contacte físic» considera que es podran celebrar «bona part de les activitats», com per exemple anar al cementiri, sempre amb les mesures establertes. En canvi, sí que ha dit «les festes de Halloween no es poden celebrar per la limitació de sis persones».