YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'Ajuntament de Girona controlarà les rutes dels escombriaires amb aparells GPS

L'Ajuntament encarrega nou aparells per seguir la ruta exacta de tres escombriaires

Els operaris es queixen de la mesura, que consideren que serveix per a controlar-los | CatalunyaPress

L'Ajuntament de Girona ha encarregat a una empresa especialitzada nou aparells amb GPS per portar a terme una prova amb els escombriaries de Girona + Neta. Volen decidir quin és el millor lloc on col·locar-los per poder tenir la ruta exacta de cada operari. L'executiu gironí situarà de moment els dispositius a l'escombra, al cabàs i al carretó de tres escombriaires, per saber quin itinerari fan. 

Queixes de veïns

Segons el consistori, es vol obtenir el recorregut dels operaris per poder fer pública la informació com a mostra de transparència. Permetrà mostrar, per exemple, totes les rutes fetes a un veí que assegura que fa dies que no passa ningú a netejar el carrer.

El sistema fa temps que està instal·lat als camions de la neteja i de la recollida d'escombraries. També els agents de la Policia Municipal, els agents cívics i els ambientals porten un GPS. Ara s'hi adhereixen els operaris, els aparells dels quals portaran una carcassa que els protegirà de les inclemències del temps.L'Ajuntament explica també que una empresa externa determinava que la neteja dels carrers havia millorat amb les primeres proves que ja s'han fet del sistema de seguiment amb GPS.

Alguns treballadors, en contra

No tots els treballadors estan d'acord amb la mesura. Alguns creuen que se'ls vol criminalitzar i que serveix per tenir-los controlats. A més, consideren que la plantilla de Girona + Neta no és suficient i que les rutes que es programen són inassumibles per excés de quilometratge, segons queixes de Comissions Obreres (CCOO).

De fet, quan es va anunciar la posada en funcionament d'aquest sistema geolocalitzador, a finals de 2017, hi va haver mobilitzacions de protesta per part dels treballadors. Durant l'any passat, els escombriaires portaven un telèfon mòbil a la butxaca i després de diferents manifestacions, l'Ajuntament va retirar els aparells.


Comentaris

envia el comentari