YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Divuit municipis passaran a formar part de la zona 1 del transport metropolità

La modificació afectarà a dotze poblacions del Baix Llobregat i sis del Vallès Occidental

Imatge d'arxiu d'un tren de l'R2 de Rodalies.
Imatge d'arxiu d'un tren de l'R2 de Rodalies. | Cedida

L'any 2019 arribarà amb un important canvi en el mapa tarifari del transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona. Segons ha avançat 'El País', l'AMB ha arribat a un acord amb la Generalitat perquè divuit municipis —dotze del Baix Llobregat i sis del Vallès Occidental— que actualment pertanyen a la zona 2 passin a la zona 1, la més econòmica en l'ús de la xarxa d'autobusos, ferrocarrils i metro de l'Autoritat Metropolitana de Barcelona.

Així doncs, els 391.000 habitants d'aquestes poblacions veuran reduïdes les tarifes del transport públic per moure's per l'àrea metropolitana. Per exemple, la T-10 que costa 20,1 euros a la zona 2 val només 10,2 euros a la zona 1, gairebé la meitat. El mateix passa amb la T-Mes o la T-Trimestre, que tenen un preu un 34% i un 35% més baix respectivament.

Un canvi que s'espera des de fa temps

Des de fa anys que s'està demanant aquesta modificació a les zones tarifes i l'ATM tenia previst realitzar-la aprofitant la posada en marxa de la T-Mobilitat. No obstant això, el projecte que es va aprovar l'any 2014 acumula un seguit de retards i han decidit aplicar finalment el nou mapa tarifari encara que no s'hagi posat en marxa el nou títol del transport.

D'aquesta manera, a partir de l'any que ve, la nova tarifa ja estarà aplicada a Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, La Palma de Cervelló, El Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

El canvi, però, significarà que aquests divuit municipis, que se sumaran als altres divuit municipis que ja formaven part de l'ATM, hauran de començar a pagar un tribut metropolità que fins ara no havien d'assumir perquè no tenien «un nivell de servei de transport públic col·lectiu de passatgers per superfície anàloga o assimilable al dels municipis integrats a l'extinta Entitat Metropolitana del Transport». Aquest nou impost es calcula sobre la base del valor cadastral de la residència. Per tant, per a un pis amb un valor de 100.000 euros es pagaran uns 156 euros, segons els càlculs de l'AMB.


Comentaris

envia el comentari