Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels professors manifestant-se i tallant la T-11 a la rotonda de les Gavarres

Els docents tallen la T-11 en una nova jornada de vaga parcial del sector

Els professors, convocats per tots els sindicats, han protestat durant mitja hora a la rotonda de les Gavarres

Una cinquantena de membres de la comunitat educativa han tallat durant més de mitja hora la rotonda de la T-11 a les Gavarres, a Tarragona, en la jornada de vaga parcial convocada aquest dimarts entre les vuit i les deu del matí. Durant el tall de la carretera, els manifestants, que s'han concentrat a les vuit del matí al parc comercial les Gavarres, han cridat i cantat proclames en contra del conseller d'Educació, Josep González-Cambray.

La protesta del professorat i dels representants sindicals han provocat retencions en un dels principals nusos de comunicació del Camp de Tarragona en hora punta. La presència dels Mossos d'Esquadra ha permès, però, mantenir obert el trànsit parcialment en la citada via. Alguns dels conductors ha mostrat el seu rebuig a la protesta fent sonar el clàxon dels seus vehicles, però la cosa no ha anat a més.

«No volem privilegis»

Laura Ferré, portaveu d'USTEC-STEs a Tarragona, ha lamentat que Gonzàlez-Cambray «tiri pel dret» sense consens. En aquest sentit, ha assenyalat que «el conseller diu que vol transformar, però allò que seria transformador seria tenir una estabilitat en les lleis, que s'inverteixi el 6% del PIB que marca la LEC i no el 2,7%, i deixar de menystenir el personal educatiu dels centres».

Ferré ha afegit que «no volem privilegis, sinó recuperar els drets laborals per fer una bona atenció a l'alumnat». Per la seva banda, Marta Minguella, de CGT Ensenyament, ha assegurat que el tall de la carretera ha estat per «trencar la normalitat», perquè «mentre Cambray no ens doni normalitat, nosaltres també la trencarem».

Hi haurà tres noves jornades de vaga

Aquesta jornada de vaga és la primera de les quatre que s'han convocat en aquesta segona tongada de protestes dels docents catalans, després de les aturades del passat mes de març. Així, a la vaga parcial d'aquest dimarts seguiran els dies 25 de maig —total—, 2 de juny —parcial— i 9 de juny, que l'aturada serà durant tota la jornada.

Entre les reivindicacions del professorat hi ha que el curs vinent no s'apliqui el nou currículum acadèmic que proposa el Departament d'Educació i la fi de les retallades que s'arrosseguen des de fa anys.