Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
L'investigador català Antoni Trilla de peu, en una imatge de pla americà

El doctor Antoni Trilla llança un seriós avís: «No ens ho podem permetre»

El cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona avisa que «el soroll» sobre les vacunes pot afectar al nivell de confiança

El cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha avisat aquest dissabte que «el soroll» i especulacions sobre algunes vacunes —com AstraZeneca i Janssen— pot fer que la societat perdi confiança en el pla de vacunació.

Demana aparcar les controvèrsies als governs estatals

En una entrevista del 3/24 que ha recollit Europa Press, ha alertat que si això passés seria, en les seves paraules, un desastre: «No ens podem permetre filar prim i donar informacions contradictòries».

«Estem en una situació de crisi humanitària, de pandèmia, i d'això ens poden protegir les vacunes», i ha augurat que la societat no arrencarà fins que els nivells d'immunitat siguin suficientment alts.

Per això, ha considerat «il·lògic» dubtar de les decisions de l'Agència Europea de Medicaments (EMA, per les seves sigles en anglès), i ha opinat que els governs estatals haurien d'acceptar les seves decisions per deixar de costat les controvèrsies, ha dit textualment.

Trilla opina sobre la situació de la pandèmia a Catalunya

Sobre la situació epidemiològica a Catalunya, ha afirmat que, tot i que no s'ha registrat un repunt significant de casos després de la Setmana Santa, «plou sobre mullat» perquè les xifres d'hospitalitzats i crítics mai no es va reduir prou.

Ha explicat que amb el pas dels mesos, i com a resultat de la vacunació, «s'ha reduït la mitjana edat» i cada vegada hi ha ingressats més joves per coronavirus.

Un de cada cinc catalans ja ha rebut almenys una dosi de la vacuna

Avui mateix s'ha fet públic que un total de 1.565.695 persones a Catalunya han rebut fins a aquest dissabte almenys una dosi de la vacuna contra la Covid, una xifra que suposa un 20,1% de la població catalana, és a dir, un de cada cinc habitants.

En total. al llarg de les últimes 24 hores s'han administrat 51.624 primeres dosis de vacuna i 14.744 segones dosis, tal com ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat a través de la seva pàgina web.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]