Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Públic assistent en un acte amb mascaretes i distància de seguretat

El doctor Clotet assegura que haurem de portar mascaretes «amb sort» fins al 2022

«Les haurem de portar i, per fer-ho, no passa res», indica

El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, assegura que l'ús de les mascaretes contra la Covid-19 serà necessari fins al 2022 «amb sort». El metge ho va explicar en una intervenció al programa 'FAQS' de TV3 on va dir que «ens hem d'acostumar al fet que el tema de les mascaretes durarà fins al 2022, amb sort, les haurem de portar i que, per fer-ho, no passa res».

D'altra banda, el doctor català va indicar que després de l'aparició el 2012 del coronavirus respiratori MERS «s'haurien d'haver invertit molts diners a prevenir que aparegués una nova variant pitjor, i disposar de vacunes que protegissin de l'emergència de nous coronavirus que saltessin de ratapinyades a humans».

«Ja s'ha publicat que hi ha coronavirus que tenen unes mutacions i unes característiques que no serien sensibles i no es neutralitzarien amb els anticossos que es generen amb les vacunes actuals. Per això és necessari seguir investigant sobre vacunes», va indicar Clotet sobre la vacuna i les investigacions que cal fer.

Oriol Mitjà calcula que la quarta onada de Covid-19 arribarà a finals de maig

D'altra banda, l'edpidemiòleg Oriol Mitjà també va intervenir al programa i va assegurar que «cap a finals de maig tocaria que hi hagués una quarta onada» i preveu que ens tornarem a relaxar després de les millores de les dades epidemiològiques del març i l'abril i calcula una nova onada al voltant de les eleccions del 30 de maig. De fet, unes hores abans, en un fil a Twitter, Oriol Mitjà ja havia assenyalat que és «poc pràctic ajornar les eleccions al 30 de maig esperant l'intangible que la vacuna controli la pandèmia». 

D'altra banda, Oriol Mitjà també va explicar al 'FAQS' que «una persona que ha rebut la vacuna i té els anticossos ben formats ni s’infecta ni és contagiosa». En aquest sentit, va assenyalar que «teòricament una persona que ha rebut la vacuna ja produeix anticossos i en el moment que el virus intenta posar-se a la faringe, els seus anticossos l'ataquen».