Imatge d'un sopar de Cap d'Any

El doctor Macip avisa: «Nadal s'ha de passar amb les persones que vivim»

Ha alertat sobre un nou pic de contagis durant el primer mes de l'any 2021

Com més s'apropen les festes de Nadal, són més les opinions i informacions que sorgeixen respecte què passarà amb les reunions familiars d'aquí poc menys d'un mes. Aquest diumenge han estat les paraules del metge i investigador, Salvador Macip. 

Avui, l'expert ha volgut aportar el seu granet d'arena en el debat sobre com se celebraran les festes nadalenques d'aquest any tenint en compte la situació sanitària actual. Segons publica el mitjà digital 'El Nacional', l'expert ha estat d'allò més contundent dient que enguany ningú s'hauria de reunir, ja que si no començarem el pròxim any amb una nova onada de contagis «incontrolable».

Així ho ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, la qual ha estat recollida pel mitjà citat anteriorment. En aquesta ha explicat que no s'haurien de fer «ni reunions de sis, ni de deu, ni de res. Nadal s'ha de passar amb les persones que vivim. Cadascú a casa seva. Ara estem corrent per arribar a Nadal en condicions i estem entrant en una situació de perill». 

Mesures «poc adequades» del Govern

Alhora, Macip ha volgut posicionar-se contrari al que el Govern de la Generalitat està planificant. En concret, ha qualificat de «poc adequat» el fet que es contempli que els infants no es comptabilitzin dins del nombre de persones que es reuneixen, una mesura que va explicar ahir el conseller d'Interior, Miquel Sàmper. 

A més, el metge i investigador ha volgut afegir en aquesta línia que hi ha diversos estudis que demostren que els infants són un focus de contagi i que el Govern no té indicis que el porti a prendre aquesta mesura com a vàlida i segura. 

Un pic «incontrolable»

A més, el doctor ha volgut anunciar que, en cas de no seguir les recomanacions i reunir-nos igualment amb familiars, de cara al primer mes del nou any es registrarà una gran nova onada amb un nombre de contagis «incontrolable».

«Si no posem seny en aquesta desescalada, començarem l'any amb un pic. Com que no fem un confinament, els casos mai baixen tal com és necessari. Per tant, quan tornem a la normalitat tornaran a pujar ràpidament. Ens relaxem abans de tenir els casos a uns límits raonables. Ara hauríem d'estar amb més restriccions», declarava a Catalunya Ràdio.